Αβραάμ  Ανδριόπουλος: Το όραμά  μου για την τοπική ανάπτυξη

Αβραάμ  Ανδριόπουλος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό Ενωτική πρωτοβουλία πολιτών”

 Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές  κατέρχομαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με ένα όραμα αναζωογόνησης της τοπικής οικονομίας και της ευρύτερης δημοτικής μας κοινότητας.

Το όραμα μου, είναι ένα τοπικό σχέδιο ανάπτυξης συμπληρωματικών εισοδημάτων και νέων θέσεων εργασίας για τον τόπο μας. Το όραμα μου είναι να γίνουν επενδύσεις με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Το όραμα μου είναι να αξιοποιηθούν οι τοπικοί φυσικοί πόροι μέσα από την κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτιστική επιχειρηματικότητα.

Έχουν περάσει ήδη 40 και πλέον χρόνια από τότε που ξεκίνησαν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στο δήμο Καλαβρύτων όπως το χιονοδρομικό κέντρο και το γαλακτομικό συνεταιρισμό. Αλλά δυστυχώς έχουμε μείνει ακόμη εκεί και έχουμε επαναπαυθεί σε παλιές δόξες, ενώ η εποχή μας απαιτεί νέες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Ο τόπος μας όμως έχει κι άλλους φυσικούς πόρους, που μπορούν να αξιοποιηθούν για τον ορεινό τουρισμό,  οικοτουρισμό και αγροτουρισμό και να επεκταθεί η ανάπτυξη στην περιφέρεια του Δήμου. 

Για παράδειγμα τα ποτάμια μας ο Λάδωνας και ο Ερύμανθος  είναι μοναδικής φυσικής ομορφιάς που μπορούν να αξιοποιηθούν στον εναλλακτικό τουρισμό και τις υπαίθριες δραστηριότητες, γύρω από αυτούς τους πόλους ανάπτυξης. Έχουμε επίσης στην περιφέρεια του Δήμου μας τις αρχαίες Αρκαδικές πόλεις, όπως αρχαία Ψωφίδα, Αρχαίος Kλείτορας και Λουσοί. Έχουμε ισχυρό μύθο, όπως ο μύθος του Ηρακλή, το brand name  για να γίνουν περιπατητικά μονοπάτια και  πολιτιστικές διαδρομές και θεματικό πάρκο.

Στο σχεδιασμό  μου είναι επίσης οι σύγχρονες υποδομές για τη στήριξη της βιολογικής Γεωργίας κτηνοτροφίας, με δρόμους και ηλεκτροφωτισμό στις εγκαταστάσεις τους, με βελτίωση των αρδευτικών εγκαταστάσεων και την παραγωγή τοπικών ποιοτικών ζωοτροφών. Μπορούμε επίσης να αναπτύξουμε τις κοινοτικές  δεντροκαλλιέργειες, καστανιές αμυγδαλιές κτλ. και άλλες δραστηριότητες που αναπτύσσουν την οικιακή  και κυκλική οικονομία.

Για την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού κόστους στην παραγωγή, βασικός στόχος του προγράμματος μου είναι η δημιουργία ενεργειακής κοινότητας ( ενεργειακού συνεταιρισμού)  που χρειάζεται μόνο τη συναίνεση  και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. 

 Ως επιχειρηματίας με εκατοντάδες εργαζόμενους στις  επιχείρησης μου έχω την τεχνογνωσία πώς, να κάνω το όραμα μου πράξη. Πως να συνδυάσω το επιχειρηματικό πνεύμα με την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και πως  μπορούν να αξιοποιηθούν η διαθέσιμοι Φυσικοί και πολιτιστικοί της περιοχής για το κοινό όφελος.

Έχω τη δυνατότητα και τους κατάλληλους συνεργάτες (οικονομολόγους και μηχανικούς) να ετοιμάσω σε σύντομο χρόνο με δικά μου έξοδα τις προμελέτες που και τις υποβολές που χρειάζονται για  συγχρηματοδοτούμενα αναπτυξιακά προγράμματα χωρίς να περιμένουμε τις χρονοβόρες διαδικασίες που χρειάζονται για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες από το δήμο.

Σκοπός μου είναι να προχωρήσουμε με την κοινωνία μπροστά, με την κοινωνία συμμέτοχο,  με κάθε χωριό  συμμέτοχο,  αναδημιουργίας και Κοινωνικής επιχειρηματικότητας που θα βελτιώσει τα εισοδήματα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, με κοινή συνείδηση και διάλογο για την πρόοδο του τόπου.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com