Παπάς κρεμάμενος έγραφε κι΄ απόγραφε. (...άρθρο του Β. Χ. Αποστολόπουλου)

Η παραπάνω φράση, όπως και η φωτογραφία, ανήκει στην προεκλογική ομιλία του νυν δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, στην Ψωφίδα την Κυριακή 19 Μαΐου 2019.

Ψάχνοντας στο αρχείο μου, βρήκα όλες τις φωτογραφίες και τις ομιλίες της παράταξης Παπαδόπουλου που είχαν γίνει προεκλογικά το 2019. Θα παρουσιάζω μέσα από το KNet σταδιακά κάποια αποσπάσματα, σε αντιπαράθεση με τα πεπραγμένα και τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής Παπαδόπουλου, ώστε να μπορούν οι αναγνώστες μας να αξιολογήσουν την αξιοπιστία της παράταξης "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ" του Θανάση Παπαδόπουλου, σε σχέση με όσα πρόκειται για ακόμα μια φορά να εξαγγελθούν από τον ίδιο προεκλογικά και το 2023.

Είδαμε πρόσφατα μόλις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, τόνους από τσιμέντο και άσφαλτο να πέφτουν άναρχα, χωρίς προηγούμενη μελέτη και σχέδιο, σε όλα σχεδόν τα χωριά του Δήμου μας.

Είδαμε υποψήφιους προέδρους της παράταξης Παπαδόπουλου, δήθεν για το καλό του τόπου, αλλά μάλλον για το καλό της δικής τους τσέπης αφού ο αγώνας γίνεται για το 300αρι της αποζημίωσης και δεν είδαμε κάποιον από αυτούς να το αποποιείται σε περίπτωση εκλογής του όπως έγινε από αρκετούς υποψηφίους προέδρους της παράταξης Κανελλόπουλου, να παίζουν το ρόλο του μπετατζή όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας σε γνωστή ελληνική ταινία, και να φωτογραφίζονται με... γαλότσες δίπλα στην μπετονιέρα.

Αντί οποιουδήποτε άλλου σχολίου, δημοσιεύω το παρακάτω απόσπασμα από την προεκλογική ομιλία του νυν δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου στην Ψωφίδα την Κυριακή 19 Μαΐου 2019.

Έλεγε τότε ο κ. Παπαδόπουλος κατηγορώντας, για τα προεκλογικά τσιμέντα την παράταξη Λαζουρά:

"Να ξεκαθαρίσουμε όμως:  Οι ομιλίες είναι ομιλίες, δεν είναι πρόγραμμα. Το πρόγραμμα θέλει δουλειά, πολλή δουλειά. Απαιτεί καθημερινό διάλογο με την κοινωνία. Όχι τσιμεντοστρώσεις και ταξίματα της τελευταίας στιγμής. Και παρεμπιπτόντως, τα τσιμέντα θα μείνουν εκεί. Δεν μπορεί κανένας να τα πάρει πίσω.  
Σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου να πω ότι, τα έργα με απευθείας αναθέσεις, έστω και της τελευταίας στιγμής, είναι επ΄ ωφελεία των δημοτών. Αφού τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτα, διεκδικείστε τώρα, μέχρι την άλλη Κυριακή. Θα τα κάνει.                                        

Παπάς κρεμάμενος έγραφε κι΄ απόγραφε. 

Να ξεκαθαρίσουμε όμως, ξέρουμε τους ημέτερους εργολάβους, που λυμαίνονται το δήμο. Ξέρουμε και τους βιοπαλαιστές που ψάχνουν μεροκάματο. Αλλά να ξέρουν οι ημέτεροι εργολάβοι: για να πληρωθούν αυτά τα έργα, θα γίνει έλεγχος μέχρι το τελευταίο κυβικό εκατοστό μπετόν. Για να μη μας πουν ότι δεν ήξεραν. Βέβαια για τα εικονικά τιμολόγια,  αυτά θα πάρουν άλλο δρόμο".     

 

Εγώ και οι συμπολίτες μου περιμένουμε ακόμα να μάθουμε ποιοι τελικά ήταν οι ημέτεροι εργολάβοι που λυμαίνονταν το δήμο, αν έγινε έλεγχος μέχρι το τελευταίο κυβικό εκατοστό μπετόν και αν τελικά τα εικονικά τιμολόγια που τότε κατήγγειλε, πήραν τον άλλο δρόμο και ποιος ήταν αυτός.

Ας ελπίσουμε ότι θα δοθούν απαντήσεις από τον κ. Παπαδόπουλο στην τωρινή ομιλία του στην Ψωφίδα.

Άλλωστε εδώ είμαστε δεν χανόμαστε.....

 

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος

Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής

Msc Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα

 

α

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com