Είδα και εγώ την αφίσα. (γράφει ο Θόδωρος Ν. Παπαδόπουλος)

Η πολιτική αφίσα αποτελεί βασικό εργαλείο για την προβολή και προώθηση μηνυμάτων και ασκεί σημαντικό ρόλο στη διάδοση θέσεων και απόψεων προσβλέποντας στην αποτελεσματικότερη επικοινωνία με τον ψηφοφόρο.

Η αφίσα είναι τυπωμένη σε ένα χαρτί στο οποίο περιλαμβάνονται μηνύματα, σε μικρές φράσεις και λέξεις" κλειδιά", σε διαφορετικά χρώματα και φυσικά περιλαμβάνει το σήμα της παράταξης ή του κόμματος.

Διαβάζοντας, ως πολίτης, την διαφημιστική αφίσα της παράταξης που αφορά την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου διέκρινα τα σημεία που επιμελώς τονίζονται σ' αυτή.

Ξεκινάει με τη λέξη ανεξάρτητη και το ερώτημα που μου τέθηκε  είναι: ανεξάρτητη από τι; από συμφέροντα ποια είναι άραγε αυτά; ανεξάρτητη από την εγκατάλειψη των χωριών; ανεξάρτητη από την απουσία τουριστικής αναβάθμισης που έχει "κολλήσει" στην εποχή Πάνου Πολκα; ανεξάρτητη από την τραγική κατάσταση των δρόμων; ανεξάρτητη από τη διαχείριση των σκουπιδιών, των ρεμάτων; ανεξάρτητη από τη διαχείριση της καθημερινότητας γενικότερα; ανεξάρτητη από τη συρρίκνωση του πληθυσμού και την αναγκαστική εσωτερική και όχι μόνο μετανάστευση των νέων μας; ανεξάρτητη από το όραμα και τη δημιουργία προοπτικής;

Σε ένα άλλο σημείο ακολουθεί μία άλλη φράση αυτή που τονίζει ότι συνεχίζουν μαζί.

Εδώ το μήνυμα είναι καθηλωτικό καθώς είναι και απόλυτα ειλικρινές. Οντως συνεχίζουν μαζί. Υποψήφιοι από δύο παρατάξεις που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία πολλά χρόνια έκαναν στην άκρη τις διαφωνίες τις κατηγορίες τις αντιπαράθεσεις και αγκαλιασμένοι και με κάθε ειλικρίνεια μας το φωνάζουν" ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ"

Τέλος διαβάζει- βλέπει κανείς το σήμα του συνδυασμού που αποτελείται και παραπέμπει σε τέσσερις ανθρώπινες φιγούρες. 

Αυτό δυσκολεύομαι να το ερμηνεύσω διότι μπορεί να δεχθεί διπλή ερμηνεία. Μπορεί να δείχνει πολίτες με υψωμένα τα χέρια που φωνάζουν "είμαστε και εμείς εδώ" ή να δείχνει αυτούς που εντέλει συνεχίζουν μαζί, πάλι με υψωμένα τα χέρια, να πανηγυρίζουν την πολιτική συνένωση. 

Άντε καλή επιτυχία πατριώτες 

Θόδωρος Ν. Παπαδόπουλος

a

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com