ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ

Το “KalavrytaNet” (διαδικτυακή διεύθυνση: https://kalavrytanet.com/) δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2014, με σκοπό να εξελιχθεί σε ένα αυτόνομο, ανεξάρτητο και συλλογικό ιστολόγιο (blog) ενημέρωσης, πληροφόρησης και κυρίως διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να σχολιάζουν την αρθρογραφία των διαχειριστών, καταθέτοντας τις απόψεις τους, τις σκέψεις τους, τις ιδέες τους, τους προβληματισμούς τους και την εποικοδομητική κριτική τους.

Ποιοι είμαστε

Είμαστε μια παρέα ενεργών πολιτών του Δήμου Καλαβρύτων.

Η προσπάθεια μας για ενημέρωση και πληροφόρηση είναι ερασιτεχνική.

Σκοπός μας είναι να ενημερώνουμε για θέματα που εμείς αξιολογούμε ως σοβαρά, μακριά από οποιοδήποτε προσωπικό όφελος, μακριά από κομματικές δεσμεύσεις ή οικονομικές εξαρτήσεις, με ειλικρίνεια και αντικειμενικότητα.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις του ιστολογίου (blog) KalavrytaNet.

Όταν επισκέπτεστε το ιστολόγιο (blog) του “KalavrytaNet” συμφωνείτε να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του με τρόπο που δεν αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία και συμφωνείτε ότι αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις.
Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις, παρακαλούμε μην εισέλθετε και μην κάνετε χρήση των υπηρεσιών του “KalavrytaNet“, αλλά γνωστοποιήσετε τις διαφωνίες σας προκειμένου να τις λάβουμε υπόψη στο μέτρο του δυνατού.

Τυχόν περιήγηση στο “KalavrytaNet” ή και χρήση των υπηρεσιών του αποτελεί αμάχητο τεκμήριο ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά και αποδέχεσθε τους παρόντες όρους ρητά και ανεπιφύλακτα στο σύνολό τους.

Γενικά:
Το “KalavrytaNet” δεν διαχειρίζεται από δημοσιογράφους. Δεν είναι δημοσιογραφικό, ειδησεογραφικό και οι όποιες πληροφορίες της τρέχουσας ειδησεογραφίας αναφέρονται στο ιστολόγιο (blog), είναι απλή καταγραφή και πιθανόν σχολιασμός γεγονότων.

To ”KalavrytaNet” δεν απαιτεί και δεν συλλέγει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από τους επισκέπτες του.

Το “KalavrytaNet” δεν συκοφαντεί, δεν υβρίζει, δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται.

Γράφουμε με σεβασμό προς τους αναγνώστες μας. Απευθυνόμαστε σε νοήμονες ανθρώπους, που δεν έχουν παρωπίδες.

Τηρούμε τον Κώδικα Δεοντολογίας των blogs. Σεβόμαστε τις πηγές.

Οι διαχειριστές μας θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του παρόντος δικτυακού τόπου.

Στο “KalavrytaNet” δεν επιθυμούμε τη σπίλωση ανθρώπων και ομάδων.
Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή ομάδα ατόμων, θίγονται συμφέροντα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: kalavrytanet@gmail.com.

Κατά την κρίση μας θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διορθώσουμε τυχόν σφάλμα ή ακόμα και να διαγραφούν στοιχεία από τα αρχεία μας.

To “KalavrytaNet” στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλα ιστολόγια αλλά και στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάδειξη του νέου μέσου, που ονομάζεται “κυβερνοχώρος”, ενδέχεται να αναδημοσιεύει τακτικά άρθρα και απόψεις άλλων ιστοσελίδων και bloggers. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς, το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.

Τα ενυπόγραφα άρθρα και δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν απαραίτητα τις απόψεις του ιστολογίου.

Ο κάθε συντάκτης διατηρεί το δικαίωμα της υποκειμενικότητας της άποψής του. Η ευθύνη των ενυπόγραφων άρθρων και δημοσιεύσεων βαρύνει τους συντάκτες.

Επίσης να υπενθυμίσουμε, ότι το παρόν blog: “https://kalavrytanet.com/” υπάγεται  στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

Δεοντολογία Χρηστών:

Χρήστης θεωρείται οποιοσδήποτε επισκέπτεται τις σελίδες του “KalavrytaNet” και κάνει χρήση των υπηρεσιών του.

Ως χρήστης των υπηρεσιών του “KalavrytaNet” αποδέχεστε ρητά και ανεπιφύλακτα ότι:

* Δεν θα εισάγετε στο “KalavrytaNet“, με δημοσίευση, σχόλιο, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου κανένα στοιχείο το οποίο θα αντίκειται στους ισχύοντες νόμους ή θα είναι παράνομο, επιβλαβές, παραπλανητικό, απειλητικό, προσβλητικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό, πορνογραφικό ή άλλως αποδοκιμαστέο και γενικά ενοχλητικό προς το “KalavrytaNet” ή και τους χρήστες του, καθώς επίσης και υλικό που παραβιάζει προσωπικά δεδομένα προσώπων.

* Δεν υποδύεστε κάποιο άλλο πρόσωπο και τα στοιχεία που εισάγετε αφορούν μόνο εσάς. Απαγορεύεται η μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου ή ψευδή δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη ή παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη σχέση ή και συνεργασία του χρήστη με κάποιο άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

* Δεν χρησιμοποιείτε υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ή και απαγορευμένα ψευδώνυμα. Οι διαχειριστές του “KalavrytaNet” διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

* Δεν παρενοχλείτε με οποιονδήποτε τρόπο την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των άλλων χρηστών αλλά και κάθε ατόμου.

* Δεν θα δίνετε προσωπικά στοιχεία (π.χ. τηλέφωνα, διευθύνσεις) τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους, ώστε να προσωποποιήσουν το προφίλ σας, παρά μόνο τα στοιχεία τα οποία περιγράφουν τα χαρακτηριστικά σας στα πλαίσια χρήσης της παρούσας υπηρεσίας.

* Είστε ο μόνος υπεύθυνος-η για οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν κατά τη χρήση των υπηρεσιών του “KalavrytaNet” και το “KalavrytaNet” δεν είναι υπεύθυνο για κανέναν έμμεσο ή άμεσο λόγο που να αφορά οποιουδήποτε είδους αποζημίωση απέναντί σας.

* Το “KalavrytaNet” και ο ιδιοκτήτης του δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση για την εγκυρότητα και ορθότητα των πληροφοριών, κρίσεων, σχολίων που περιέχονται σε μηνύματα χρηστών και για ενέργειες που θα είναι αποτέλεσμα μηνυμάτων ή και συμβουλών που παρέχονται από μηνύματα χρηστών. Συνεπώς, οι επισκέπτες/χρήστες του “KalavrytaNet“, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του με δική τους πρωτοβουλία, αναλαμβάνουν και τη σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών με τις πηγές.

* Στους χρήστες δίνεται η δυνατότητα σχολιασμού των δημοσιεύσεων.
Τα σχόλια υπάρχουν για να καταθέτουν οι αναγνώστες τις απόψεις και τις σκέψεις τους και να συνεισφέρουν στο διάλογο. Σχόλια που είναι υβριστικά, συκοφαντικά, απειλητικά, προσβλητικά, ρατσιστικά, χυδαία, παραπλανητικά ή παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα, δεν θα δημοσιεύονται και θα διαγράφονται. Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει τους σχολιαστές.

Δεν διαφημίζετε οτιδήποτε μέσα από τη φόρμα αποστολής σχολίων και δεν δημοσιεύετε περιεχόμενο κάθε μορφής (κείμενο, εικόνα, ήχο, video, animation κλπ) που παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας οποιουδήποτε φορέα.
Οι διαχειριστές του “KalavrytaNet” διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων που μοναδικό στόχο έχουν να διαφημίσουν websites, προϊόντα, υπηρεσίες ή παραβιάζουν πνευματική ιδιοκτησία.

Δεν επαναλαμβάνετε το ίδιο σχόλιο και δεν χρησιμοποιείτε χαρακτήρες greekglish στα σχόλια. Οι διαχειριστές του “KalavrytaNet” διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής αυτών.

* Το Blog γίνεται αποδέκτης ειδήσεων, καταγγελιών, φωτογραφιών, κειμένων, δελτίων τύπου κλπ από άλλα websites και blogs αλλά και ιδιώτες με στόχο την ενημέρωση και αναδημοσίευση. Ρητά δηλώνετε και αποδέχεστε πως με την αποστολή email στο Blog ολόκληρου κειμένου ή κειμένου με link (υπερσύνδεσμο παραπομπής στην πρωτότυπη είδηση) εξουσιοδοτείτε το Blog να προβεί κατά το δοκούν στην αναπαραγωγή της είδησης, εικόνας, video κλπ παραιτούμενοι ταυτόχρονα από όποια πνευματικά σας δικαιώματα πηγάζουν σε αυτή την είδηση εικόνα κλπ. Έτσι το blog έχει το δικαίωμα αναπαραγωγής της είδησης με ή χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης. Η αποστολή email στο blog αποτελεί αμάχητο τεκμήριο ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά και αποδέχεσθε τον παρόντα όρο ανεπιφύλακτα, στο σύνολό του ο οποίος υπερισχύει έναντι οποιουδήποτε όρου χρήσης έχετε στο website-blog σας σχετικά με την αναμετάδοση ειδήσεων. Η δημοσίευση αυτών στο blog εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια και στην κατά περίπτωση ελεύθερη κρίση των διαχειριστών του “KalavrytaNet“.

* Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές του https://kalavrytanet.com/  υποχρεωθούν σε καταβολή οποιασδήποτε μορφής αποζημίωσης, αστικής ή διοικητικής φύσεως, εξ αφορμής της δημοσίευσης του περιεχομένου που υποβλήθηκε από τον χρήστη, αυτός ευθύνεται για την πλήρη αποκατάσταση της ζημίας που υπέστησαν λόγω της καταβολής της αποζημίωσης ή/και κάθε άλλης δαπάνης.

Αποποίηση, Περιορισμός Ευθύνης:

Το “KalavrytaNet” δε φέρει καμία ευθύνη για την ακρίβεια, το περιεχόμενο και τη διαθεσιμότητα της πληροφορίας που είναι προσβάσιμη μέσω της χρήσης των υπηρεσιών του.

Οι υπηρεσίες του “KalavrytaNet” παρέχονται χωρίς κανενός είδους εγγύηση.
Συμφωνείτε ότι η χρήση της υπηρεσίας επαφίεται εξ΄ ολοκλήρου σε δική σας ευθύνη.
Το “KalavrytaNet” και οι συνεργάτες του δεν είναι υπεύθυνοι για οποιαδήποτε άμεση, έμμεση, τυχαία ή συνεπαγόμενη ζημία ή ανακρίβεια που προέρχεται από τη χρήση της υπηρεσίας ή αδυναμία πρόσβασης και χρήσης.

Το “KalavrytaNet” δεν είναι υπεύθυνο και δεν αναλαμβάνει οποιοδήποτε κόστος από ενδεχόμενες βλάβες ακόμα και πιθανής προσβολής σας από ιούς ή οποιοδήποτε άλλο επιβλαβές λογισμικό.

Χρήση Συνδέσμων και Υπερσυνδέσμων:

Το “KalavrytaNet” περιέχει υπερσυνδέσμους (hyperlinks) ή συνδέσμους (links) προς άλλες ιστοσελίδες ή blogs, για πληροφοριακούς λόγους και για τη διευκόλυνση των επισκεπτών.

Η χρήση των συνδέσμων ή υπερσυνδέσμων και των ιστοσελίδων στις οποίες αυτοί παραπέμπουν γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των χρηστών.

Δε φέρουμε οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο, την ποιότητα, την πληρότητα των υπηρεσιών, την καταλληλότητα ή μη και τις συνέπειες από τη χρήση υπηρεσιών τρίτων και άλλων ιστοσελίδων μέσω συνδέσμων, υπερσυνδέσμων.

Δεν είναι ευθύνη του blog να ελέγχει και σε καμία περίπτωση δεν ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες των ιστοσελίδων στις οποίες παραπέμπει με συνδέσμους ή υπερσυνδέσμους και δε συνδέεται με αυτά με οποιονδήποτε τρόπο.

Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για τον τρόπο λειτουργίας τους ή την τήρηση των όρων Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων από αυτούς τους φορείς.

Άδεια Χρήσης Περιεχομένου:

Το περιεχόμενο του ιστολογίου μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του ” https://kalavrytanet.com/” (εκτός αν το θέμα έχει παρθεί από άλλο site οπότε ανήκει στη πηγή του) και προστατεύεται με βάση το Creative Commons 3.0 License.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή και διανομή του περιεχομένου, ολικού ή μερικού, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρετε υποχρεωτικά ότι το περιεχόμενο προέρχεται από το “KalavrytaNet” και θα παρατίθεται σχετικό ενεργό link (σύνδεσμο), εκτός αν αναγράφεται στην ανάρτηση ή το άρθρο ότι “Απαγορεύεται η αναδημοσίευση”.

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, η αντιγραφή, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος ιστολογίου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς την παραπομπή στην πηγή με σχετικό ενεργό link (σύνδεσμο).

Όλες οι φωτογραφίες που εμφανίζονται στο site είναι αναμεταδόσεις από φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο (internet) και το site μας δεν ασκεί ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε ΚΑΜΙΑ από αυτές.

Αν για οποιοδήποτε λόγο πιστεύετε ότι αυτή η φωτογραφία είναι ιδιοκτησία σας ή σας απεικονίζει , επικοινωνήστε μαζί μας και ΆΜΕΣΑ η φωτογραφία θα βγει από τα περιεχόμενα του site μας.

Η ανάρτηση στο διαδικτυακό μας τόπο έργων πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, καθώς και επωνυμιών ή εμπορικών σημάτων που αποτελούν αντικείμενο βιομηχανικής ιδιοκτησίας τρίτων, γίνεται αποκλειστικά για λόγους ενημέρωσης και χωρίς καμία πρόθεση προσβολής των σχετικών δικαιωμάτων. Εφόσον ζητηθεί από τους δικαιούχους, θα απομακρύνονται άμεσα.

Τροποποίηση όρων χρήσης:

Διατηρούμε το δικαίωμα τροποποίησης των όρων χρήσης, καθώς και του περιεχομένου ή των υπηρεσιών του δικτυακού τόπου, οποτεδήποτε κριθεί αναγκαίο και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

Παρακαλούμε όπως επισκέπτεστε αυτή τη σελίδα τακτικά, προκειμένου να ενημερώνεστε σχετικά με τροποποιήσεις και εφόσον συνεχίζετε την χρήση του διαδικτυακού τόπου τεκμαίρεται ότι λάβατε γνώση των όποιων αλλαγών και συμφωνείτε ανεπιφύλακτα.

KalavrytaNet

Ιούνιος 2019, και όπως κάθε φορά ισχύει