Αλήθεια ή ψέματα λοιπόν Παπαδόπουλε; 

Γράφει ο Θεοδωρος. Ν. Παπαδόπουλος

Δημόσιο σχόλιο  που έγινε πρόσφατα στο facebook άφηνε σαφές υπονοούμενο ότι τα τελευταία χρόνια στάθηκα κριτικά απέναντι στην πολιτική Παπαδόπουλου λόγω του γεγονότος ότι δεν κατάφερα να βρεθώ στον κύκλο των ωφελούμενων από το δημόσιο χρήμα. Το γεγονός αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μιας ήδη  διαπιστωμένης παραπλάνησης της οποίας τελικά θύματα είναι αρκετοί συμπολίτες μας. Αυτό με υποχρεώνει σε αυτή τη δημόσια τοποθέτηση προς αποκατάσταση της αλήθειας. 

Περιμένω τρία χρόνια τώρα, με παροιμιώδη απάθεια και υπομονή,  ενώ γίνομαι αποδέκτης πληροφοριών ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια έντονη προσπάθεια "δολοφονίας" χαρακτήρα εις βάρος μου. Δεν αντέδρασα μέχρι σήμερα γιατί θεωρώ ότι οι άνθρωποι, ειδικά σε κλειστές κοινωνίες, χτίζουν το προφίλ τους στην διάρκεια της κοινωνικής και επαγγελματικής τους ζωής και έτσι θεωρούσα και θεωρώ ότι  οι τύποι που δρουν στο "σκοτάδι" και χρησιμοποιούν την τακτική συκοφάντησης στόμα - στόμα απλά παραβιάζουν ανοικτές θύρες. 

Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή.  

Αφού διευκρινίσω ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό, καθώς με το φυσικό πρόσωπο Παπαδόπουλος δεν επιθυμώ να έχω καμία σχέση και καμία αντιπαράθεση. Άλλωστε, και η τελευταία λέξη που μου είπε, αποδείχθηκε ψέμα. Αν επιχειρούσα κάτι τέτοιο θα μιλούσα με σκληρή γλώσσα για θέματα που με αφορούν προσωπικά, αλλά δυστυχώς αφορούν και μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό και δεν το κάνω.  

Το θέμα αφορά το πολιτικό πρόσωπο Θανάσης Παπαδόπουλος. 

Υπάρχει κάτι που είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί γιατί είναι καταγεγραμμένο προς κάθε κατεύθυνση και αυτό είναι ότι στις δημοτικές εκλογές του 2019 υπήρξα ένας από τους λίγους ανθρώπους που βοήθησαν σε τόσο μεγάλο βαθμό για την εκλογή του.  

Τότε, τάχθηκα στην πλευρά του συνδυασμού, όχι για τον ίδιο, καθώς και εγώ και άλλοι γνωρίζαμε και συζητούσαμε  τις αδυναμίες του. Τάχθηκα επειδή βασίστηκα σε  ανθρώπους που τάχα θα αποτελούσαν δικλείδα ασφαλείας για αυτές τις αδυναμίες και οι οποίοι "επέδρασαν" από τις δεσμεύσεις τους για να κερδίσουν χώρο για τον εαυτό τους και να περιφρουρήσουν το πεδίο προσωπικής επιρροής. 

Ότι είδα, ότι άκουσα, ότι έμαθα, ότι κατάλαβα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2019 που ήμουν χειριστής του προσωπικού προφίλ του Θανάση Παπαδόπουλου, αφού ήμουν καθημερινά δίπλα του, οδηγώντας σε  συναντήσεις και φωτογραφίζοντας τον, έμεινε σφραγισμένο μέσα μου.

Γιατί; 

ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ.

Γιατί πρέπει να τιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο οποιοσδήποτε. 

Υπηρέτησα για δεκαετίες σε μια ελεγκτική αρχή και δεν κεράστηκα ούτε έναν καφέ από κανέναν. Όποιος δεν γνωρίζει μπορεί να ρωτήσει τους ανθρώπους του, στην επίσης μικρή κοινωνία της Κλειτορίας όπου εργάστηκα εκεί  για 13 χρόνια ως υποδιοικητής μιας υπηρεσίας που έχει αρμοδιότητα να εφαρμόζει σχεδόν το σύνολο των νόμων.  

Άσκησα επίσης δημόσια κριτική στην προηγούμενη δημοτική αρχή και στον ίδιο τον κ. Λαζουρά. 

Ποιο ήταν το κίνητρο σε αυτή την περίπτωση;  

Είχα ζητήσει κάτι και το αρνήθηκε ο κ. Λαζουράς;

Αν υπάρχει κάτι τέτοιο ας το πει δημόσια. Δεν ρισκάρω και επικαλούμαι την μαρτυρία του Γιώργου Λαζουρά γιατί εκτός από έγκριτος νομικός και έμπειρος αυτοδιοικητικός αποδείχθηκε και Κύριος, οπότε πιστεύω ότι θα αποτυπώσει την αλήθεια. 

ΟΧΙ, αλλά ξαφνικά  τρελάθηκα, απώλεσα κάθε ηθική αξία έγινα λαμόγιο, αρπακτικό και εκβιαστής κ.λ.π. Γελοία αντιμετώπιση που εκθέτει τους δημιουργούς της και φυσικά αποτελεί  ηθικά ασυγχώρητο ατόπημα.  

Το αισχρό ψέμα που διακινούν ερασιτέχνες και επαγγελματίες συκοφάντες, ότι τάχα εγώ ζήτησα χρήματα από το δήμο και ο Παπαδόπουλος σαν καλός διαχειριστής τα αρνήθηκε και αυτό αποτέλεσε την αιτία να βρεθώ πολιτικά απέναντί του,  δεν μπορώ να αποδείξω και δεν λέω ότι βγήκε και από το στόμα του, αλλά θεωρώ αδύνατο να μην έφτασε στα αυτιά του και κυρίως να μην το διάβασαν τα μάτια του, αφού προκλήθηκε δημόσια να πάρει θέση και να πει την αλήθεια, αλλά ενήργησε με πολιτική δειλία! Κρύφτηκε... 

Όμως ξέρετε συμπολίτες μου. Ο λαός λέει : "το ρέμα και το ψέμα όσο και να τα μπαζώσει κανείς έρχεται η στιγμή που αποκαλύπτονται". Έτσι τώρα ήρθε η ώρα που οι δόλιοι συκοφάντες, πληρωμένοι ή εθελοντές, δυστυχώς άγνωστοι σε μένα, θα λάβουν τις απαντήσεις τους. 

Λίγους μήνες μετά τις εκλογές του 2019 ο Παπαδόπουλος μου ζήτησε να συνεχίσω την βοήθειά μου και επεδίωξε να αναζητηθεί τρόπος αυτό να γίνει νόμιμα. 

Αυτός ο τρόπος αναζητήθηκε σε συνάντηση και  συζήτηση που έγινε στο δημαρχείο, αποκλειστικά ανάμεσα σ΄ αυτόν και σε μένα. Για το λόγο αυτό συντάχθηκε ένα σχέδιο (έγγραφο -οδηγός) που αφού ελέγχονταν, ολοκληρωμένο πλέον θα ανέβαινε στην διαύγεια και θα προέβλεπε ακριβώς τις αρμοδιότητες.  

Ο κ. Παπαδόπουλος  πρότεινε η θέση αυτή  να είναι αμειβόμενη  και εγώ δεν το δέχθηκα.

Δεν το δέχθηκα όχι γιατί είμαι υπεράνω χρημάτων, αλλά γιατί ποτέ δεν κυνήγησα το χρήμα ή τη θέση εξουσίας από την οποία παραιτήθηκα με την πρώτη ευκαιρία και άκουσα "τα εξ αμάξης" γι' αυτή την επιλογή μου.  

Δεν το δέχθηκα και για δύο επιπλέον λόγους.  

Πρώτον διότι είχα ελεύθερο χρόνο και ήμουν πρόθυμος να τον διαθέσω εθελοντικά, όπως έκανα και μέχρι τότε μέσα από το kalavrytanet, στρώνοντας ένα χρήσιμο χαλί για την εκλογή του. Επίσης θεωρούσα, βλακωδώς τότε, ότι θα γινόταν κάτι που θα άλλαζε το ….λίγο, για το οποίο τόσο λανθασμένα κατηγορήθηκε ο κ. Λαζουράς.

Που να ήξερα τι θα γινόταν στην πορεία!!!  

Δεύτερο και σημαντικότερο, επειδή γνώριζα το χαρακτήρα του, απέφυγα να δημιουργηθεί η οποιαδήποτε οικονομική σχέση- εξάρτησης,  καθώς ήξερα πως αν δεχθώ να εισπράξω έστω και ένα λεπτό του ευρώ το οποίο θα έχει εκταμιευτεί μετά από υπογραφή του, θα είχε την απαίτηση να "καθίσει" στον σβέρκο μου. 

Δεν γνωρίζω το λόγο που σε καμιά χρονική στιγμή δεν άρπαξε την ευκαιρία να αποκαταστήσει την αλήθεια. Ίσως να μην τον άφησαν, ίσως να τον βόλευε, ίσως να μην θυμόταν  καλά ή ίσως να μην είχε πρόχειρες  τις αποδείξεις. 

Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας παραθέτω τις αποδείξεις τις οποίες  "τρίβω" στα μούτρα όποιου θεωρεί πως προσφέρει υπηρεσίες συκοφαντώντας συμπολίτες του.  

Στα μούτρα όποιου διακινούσε αυτό το ψέμα εις βάρος μου και όποιου συμμετείχε σε αυτή την ασχήμια ….όσο "ψηλά" και αν βρίσκεται. 

Παρακάτω παραθέτω αποσπάσματα από email που με  προτροπή του Παπαδόπουλου απεστάλη τότε, σε στενό συνεργάτη του προκειμένου να διορθώσει, να προσθέσει ή να αφαιρέσει στο έγγραφο - σχέδιο, ώστε αυτό στην συνέχεια να ανέβει επίσημα στην διαύγεια. Στο email αυτό, (που είναι η απάντηση του στενού συνεργάτη του και ο οποίος ουδεμία περαιτέρω ανάμιξη είχε, ούτε έχει με την υπόθεση), δυστυχώς για τους συκοφάντες, αποτυπώνεται η αλήθεια. Φυσικά οι φωτογραφίες δεν περιλαμβάνουν το όνομα αποδέκτη και αποστολέα για προφανείς λόγους, αλλά ελπίζω οι επιτήδειοι σκοταδιστές να γνωρίζουν ότι τα email δεν αλλοιώνονται, δεν κουρσεύονται ,δεν αμφισβητούνται, αλλά παραμένουν ατόφια στην θέση τους ως μνημεία αλήθειας. 

Όχι μόνο σε ένα, αλλά σε περισσότερα σημεία το έγγραφο μιλάει ξεκάθαρα για συμφωνία ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσιών. Αυτά είναι τα ακόλουθα και στο τέλος του κειμένου και οι σχετικές φωτογραφίες. 

"….Ειδικότερα, ο ανωτέρω σύμβουλος θα παρέχει αμισθί και δωρεάν στο δήμαρχο συμβουλευτικές υπηρεσίες" 

"….Θα ασκεί καθήκοντα αμιγώς συμβουλευτικά, χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής" 

"…Ο άνω άμισθος σύμβουλος υπάγεται ειδικά και αποκλειστικά στην υπηρεσιακή δικαιοδοσία του δημάρχου Καλαβρύτων" 

"…Η παρούσα απόφαση δε συνιστά πρόσληψη ή διορισμό και δε γεννά υπηρεσιακή, υπαλληλική ή κάθε άλλου είδους εργασιακή σχέση καθώς και κάθε είδους αμοιβή του οριζόμενου συμβούλου από το Δήμο Καλαβρύτων

Αλήθεια ή ψέματα λοιπόν Παπαδόπουλε; 

Δεν επιθυμώ καμία προσωπική απάντηση, είναι κάτι που διευκρίνισα παραπάνω. Δεν πιστεύω ότι έχεις το σθένος για δημόσια τοποθέτηση, αλλά υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις και είναι η αλήθεια προς τον εαυτό σου, η εσωτερική παραδοχή. Γιατί όλοι μέσα μας γνωρίζουμε ποιο είναι  το σωστό.  

Προσωπικά δεν με αφορά καθόλου η πολιτική σου σταδιοδρομία γιατί πιστεύω αυτό που μου έλεγαν οι γονείς μου. "Το δύσκολο δεν είναι να είσαι υπουργός, δήμαρχος, πλούσιος  κ.λ.π. Το δύσκολο είναι να είσαι κύριος". 

 Τέλος, συμφωνώ με τον Καζαντζάκη που στο ‘’ταξιδεύοντας’’ γράφει : "Το να γνωρίζεις την αλήθεια και να μην την αποδίδεις είναι παράλειψη ατιμωτική". 

Κατόπιν των ανωτέρω γίνεται σαφές ότι η πολιτική κριτική που ασκώ ούτε είχε, ούτε έχει, ούτε θα έχει στο μέλλον προσωπικά κίνητρα.

Το παραμύθι κατέρρευσε. 

Θεόδωρος Ν. Παπαδόπουλος. 

 

 

 

 

α

 

ααα

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com