Από τα μικρά στα μεγάλα αμπέλια ο σκουπιδότοπος των Καλαβρύτων (γράφει ο Β. Αποστολόπουλος)

...μια υγειονομική βόμβα λίγα μόλις μέτρα από τις πηγές που πίνουν νερό οι κάτοικοι της πόλης!

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, στα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου της παράταξής του, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος αναφερόμενος στα δήθεν έργα που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της θητείας του αναφέρθηκε σε... σύστημα Τηλεμετρίας και τα έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, διαχείρισης απορριμμάτων και ηλεκτροφωτισμού σε κάθε Δημοτική Ενότητα. 

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα, είναι από το, κατ' ευφημισμό κατά την άποψή μου, κέντρο αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Καλαβρύτων, που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη των Καλαβρύτων, στην περιοχή "μικρά αμπέλια"  Σκεπαστού, εντός του αναδασμού, πίσω από το εργοτάξιο του Δήμου, μόλις λίγα μέτρα από το εργοστάσιο του γαλακτοκομικού συνεταιρισμού, αλλά και λίγα μόλις μέτρα από τα "τρία πηγάδια" όπου βρίσκεται το αντλιοστάσιο που τροφοδοτείται με νερό ολόκληρη η πόλη των Καλαβρύτων.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο τέλος του άρθρου και τραβήχτηκαν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, πέρα από τον κίνδυνο ανάφλεξης του σωρού των ξερών φύλλων και κλαδιών, πρόκειται κατά την άποψή μου, για μία υγειονομική βόμβα.

Πέρα από τα ξερόκλαδα, σκουπίδια, πεταμένα στρώματα, λάστιχα μηχανημάτων, εγκαταλελειμμένα μηχανήματα του δήμου, σπασμένοι καναπέδες, οι κολώνες φωτισμού της πλατείας των Καλαβρύτων όπου θα μπορούσαν να συντηρηθούν και να επανατοποθετηθούν είτε στην πλατεία, είτε στο προαύλιο του νοσοκομείου Καλαβρύτων, είτε σε κάποια πλατεία κάποιου χωριού, πλαστικά, ένα λάστιχο βρύσης να βγάζει μόνιμα νερό (και ύστερα παραπονιόμαστε για σπατάλη), η παλιά ράμπα ατόμων με ειδικές ανάγκες του νέου δημαρχείου, τομάρια ζώων, κλπ, συνθέτουν ένα αποκρουστικό σκηνικό με την έντονη δυσοσμία να διαχέεται παντού.

Κατά την άποψή μου, πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα αφού ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων των Καλαβρύτων αλλά και του Σκεπαστού είναι τεράστιος.

Δεν γνωρίζω αν ο χώρος έχει άδεια για τη συγκεκριμένη χρήση, αν όμως δεν έχει, τότε προκύπτουν βαρύτατες ευθύνες για το δήμο και τον ίδιο το Δήμαρχο. Το σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει άμεσα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, πρωτίστως για την δημόσια υγεία.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής

Msc “Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα”

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΡΥΜΟΣ

ΕΙΣΑΙ SUPER !!!!
ΕΤΣΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com