ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τα γραπτά μένουν φίλε Λάκη...

Για πρώτη φορά από τότε που ασχολήθηκα με το KNet, γράφω άρθρο (και εννοώ το παρόν) με.... θα μου επιτρέψετε την έκφραση "πόνο ψυχής"... Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά και θέλω να ελπίζω και τελευταία, αναγκάζομαι να αντιπαρατεθώ στα χτεσινά γραφόμενα του προσωπικού φίλου μου Λάκη Νασιώτη.

Όμως, άλλο η πολιτική και άλλο η φιλία.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι η προσωπική μου άποψη είναι, ότι ο Λάκης ήταν ο πιο δραστήριος δημοτικός σύμβουλος της προηγούμενης δημοτικής αρχής, (εννοώ από αυτούς που έχουν υποβάλλει ξανά υποψηφιότητα), με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Το έργο του ίδιου, ειδικά την περίοδο του Covid, όπως άλλωστε και του προσωπικού του νοσοκομείου Καλαβρύτων ήταν και είναι ουσιώδες και πολύτιμο για την κοινωνία ολόκληρου του Δήμου Καλαβρύτων. Δεν θα παραλείψω εδώ να αναφερθώ και στους απινιδωτές, την εκπαίδευση πολιτών στην μέθοδο ΚΑΡΠΑ κλπ.

Εκτίμησή μου είναι, ότι τις τελευταίες ημέρες όμως, παρά τα όσα εντέχνως προσπαθούν να διοχετευτούν προς τα έξω από την παράταξη Παπαδόπουλου, ο έτερος υποψήφιος για το Δήμο Καλαβρύτων Θανάσης Κανελλόπουλος και η παράταξη "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ", έχει καλύψει μεγάλο μέρος της αρχικής διαφοράς, με αποτέλεσμα οι δύο παρατάξεις, σήμερα που μιλάμε, να είναι σχεδόν ισοδύναμες. 

Άλλωστε αυτό δείχνουν και οι μέχρι σήμερα κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις των δύο συνδυασμών, όπου ο κόσμος μέχρι στιγμής είναι μοιρασμένος.

Αυτό όμως που ανησύχησε ιδιαίτερα την παράταξη Παπαδόπουλου, ήταν οι δύο συγκεντρώσεις του Θανάση Κανελλόπουλου σε Αθήνα και Πάτρα, όπου και οι δύο αίθουσες ήταν ασφυκτικά γεμάτες. Πάνω από 500 άτομα είχε η συγκέντρωση στην Αθήνα και πάνω από 200, 250 άτομα η συγκέντρωση της Πάτρας. Φυσικά η παράταξη Παπαδόπουλου δεν έκανε συγκεντρώσεις στις δύο αυτές μεγάλες πόλεις. Γιατί άραγε;

Μία άλλη συγκέντρωση που επίσης ανησύχησε ιδιαίτερα την παράταξη Παπαδόπουλου αλλά εκνεύρισε και  τον αντιδήμαρχο Παΐων, ήταν η συγκέντρωση της υποψήφιας δημοτικού συμβούλου στην Δ.Ε. Παΐων με την παράταξη "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ", Αναστασίας Μπαλασοπούλου. Πάνω από 150 άτομα, Δαφναίοι ετεροδημότες της Αθήνας ήταν εκεί. Τυγχάνει να ήμουν παρών και σε αυτή, όπως και στις δύο προηγούμενες και έχω ιδία άποψη. Υπάρχει άραγε άλλος δημοτικός σύμβουλος από όλες τις παρατάξεις όπου μπορεί να διοργανώσει μόνος του τέτοια συγκέντρωση ετεροδημοτών; Μάλλον όχι.

Ο λόγος φυσικά, πέρα από την προσωπικότητα της κας Μπαλασοπούλου, είναι και τα καθημερινά προβλήματα της Δ.Ε. Παΐων, που διογκώνονται μέρα με την ημέρα και που δεν μπόρεσε να λύσει η δημοτική αρχή Παπαδόπουλου. Άλλωστε μια βόλτα να κάνει κάποιος εκεί θα καταλάβει ότι η Δ.Ε. Παΐων, μαζί με αυτή της Αροανίας, είναι οι πιο αδικημένες δημοτικές ενότητες ολόκληρου του Δήμου Καλαβρύτων. Το έχω γράψει πάλι πριν αρκετό καιρό σε άρθρο μου στο KNet.

Για όλα τα παραπάνω, επειδή τυγχάνει να γνωρίζω το πως λειτουργούν και στην παράταξη Παπαδόπουλου, πιστεύω ότι κάποιοι εντέχνως, έσπρωξαν το Λάκη να βγάλει το φίδι από την τρύπα, προφανώς για να καλύψουν την δική τους απραξία αλλά και την συνολική απραξία ολόκληρης της δημοτικής αρχής Παπαδόπουλου. Κι αυτό γιατί ο Λάκης είναι, όπως είπα παραπάνω, ο μοναδικός υποψήφιος από όλη την παράταξη που έχει παράγει έργο.

Πάμε λοιπόν... 

"Για να μην ξεχνάμε" είναι ο τίτλος του χτεσινού άρθρου του κου Νασιώτη.

Να μην ξεχνάμε λοιπόν φίλε Λάκη:

 

1) Σάββατο, 4/5/2019, στη δήλωση της υποψηφιότητας σου για τις εκλογές του 2019. Είχες δηλώσει τότε φίλε Λάκη: 

"Ήμουν όμως και θα είμαι πάντα υπέρ της άποψης, ότι τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν πρέπει να λιμνάζει γιατί μετά δημιουργούνται συνθήκες αποσύνθεσης. Είναι σαν το νερό που όταν λιμνάζει γίνεται βούρκος και όταν γίνει βούρκος αρχίζει να βρωμάει. Είμαι επίσης υπέρ της άποψης, ότι η παραμονή των ίδιων ανθρώπων επί σειρά ετών στην εξουσία, λειτουργεί αποτρεπτικά στους νέους ανθρώπους για τη συμμετοχή τους στα κοινά. Προσωπικά αυτή η τετραετία θα είναι και η τελευταία όσον αφορά την ενασχόλησή μου με τα κοινά στο Δήμο Καλαβρύτων. Ήρθε η ώρα οι νέοι άνθρωποι να πάρουν την τύχη του τόπου τους στα χέρια τους".

Κυριακή, 8/10/2023 υποψήφιος πάλι κι εσύ φίλε Λάκη παρά τα όσα έλεγες το 2019 και ο Θανάσης Παπαδόπουλος, τον οποίο μάλλον δεν τον λες και γάργαρο νεράκι....

 

2) Δευτέρα, 9/9/2019,  Η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος τότε δημοτικού συμβουλίου μετά την εκλογή σου ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Είχες πει τότε φίλε Λάκη:

"...Αν “διάβασα”, και το διάβασα εντός εισαγωγικών, τις ομιλίες τόσο του δημάρχου όσο και των αρχηγών των παρατάξεων στην τελετή της ορκωμοσίας, η συναίνεση ήταν το νόημα πού κυριαρχούσε στις ομιλίες τους. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση γι αυτή, και απευθύνομαι σε εσάς κύριε Δήμαρχε, είναι η πλήρης νομιμότητα, η διαφάνεια και η εξωστρέφεια. Και επειδή προσωπικά θέλω να είμαι ξεκάθαρος γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, θα ήθελα να παρακαλέσω κύριε Δήμαρχε, όταν θα είστε έτοιμος και έχετε όλα τα στοιχεία στα χέρια σας, για το τι παραλάβατε και τι εκκρεμότητες υπάρχουν σε όλο το δήμο μας, σε όλες τις επιχειρήσεις του, να μου το ανακοινώσετε ώστε να γίνει μία ειδική συνεδρίαση του σώματος με μοναδικό θέμα παράδοση και παραλαβή. Με αυτόν τον τρόπο, θα κλείσουν τα στόματα και των συμβούλων της πλειοψηφίας που θα λένε ότι παραλάβαμε χάος, και των συμβούλων της αντιπολίτευσης που θα αντικρούουν λέγοντας ότι σας αφήσαμε έτοιμο έργο και τα κάνατε μπάχαλο... Με αυτό τον τρόπο θα παύσει η αντιδικία μεταξύ μας και θα επέλθει συναίνεση και θα συνεχίσουμε όλοι μας προς τα εμπρός, γνωρίζοντας όμως επακριβώς τι μας... “άφησε” η προηγούμενη δημοτική αρχή, τι εκκρεμότητες υπάρχουν, χωρίς βέβαια να ακυρώνουμε αλλά αντιθέτως να επιβραβεύουμε ότι θετικό έχει γίνει".

Τελικά φίλε Λάκη, όχι μόνο δεν έκλεισαν τα στόματα, αλλά κι εγώ και όσοι διαβάζουν τώρα τα παραπάνω, μάλλον μένουμε με ανοιχτό το στόμα!!!

 

 3) Σάββατο, 11/4/2020, στο περίφημο άρθρο σου με τίτλο 2 σε 1 είχες γράψει τότε φίλε Λάκη:

"...Και μιας και μιλάμε για προσωπική κριτική προς τον Δήμαρχο και επειδή ποτέ δεν μιλάω πίσω από την πλάτη κάποιου θα ήθελα να του πω τα εξής: Διώξε από δίπλα σου τα λαμόγια και τους αυλοκόλακες. Αυτοί που σε γλείφουν σήμερα θα είναι αυτοί που θα σου καρφώσουν το μαχαίρι αύριο πισώπλατα. Άδραξε την ευκαιρία που σου δίνει η χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών και κάνε προσλήψεις προσωπικού με βάση το προσόντα τους και την οικονομική ανάγκη που έχουν. Γιατί ακόμη και ένα τετράμηνο δουλειάς σε νέους ανθρώπους με την σημερινή ανεργία είναι «μάννα» εξ’ ουρανού. Αξιοποίησε το Καλαβρυτινό Επιστημονικό Δυναμικό. Έχουμε άριστους επιστήμονες σε όλους τους τομείς. Σταμάτα τις αναθέσεις σε γραφεία για να βγάλουν πέρα αυτά που θέλεις και ανάθεσε τα σε Καλαβρυτινούς με την αντίστοιχη ειδικότητα. Και δωρεάν θα το κάνουν και καλύτερα θα το κάνουν και με πλήρη επίγνωση των ευθυνών θα το κάνουν γιατί θα το κάνουν για το καλό του τόπου τους".

Ποια είναι τα λαμόγια και οι αυλοκόλακες φίλε Λάκη; Έμαθες; Τους έδιωξε από δίπλα του ο Δήμαρχος που στηρίζεις; Σταμάτησε τις αναθέσεις στα γραφεία ο Δήμαρχος που σήμερα στηρίζεις;

 

4) Πέμπτη, 2/3/2023, λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είχες γράψει τότε φίλε Λάκη:

"Τον τελευταίο μήνα ταξίδεψα πολλές φορές με το τρενάκι ( Οδοντωτό) από και προς τα Καλάβρυτα. Ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί οι εργαζόμενοι στο σταθμό και το τρένο. Εκείνο που σημείωσα ήταν ότι δύο φορές το τρένο σταμάτησε και ο συνοδηγός κατέβηκε για να απομακρύνει κάποιους μικρούς βράχους που είχαν πέσει στις γραμμές. Μικροί βράχοι που μπορείς να τους σηκώσεις και να τους παραμερίσεις.

Και ρωτάω τώρα εγώ.

Πότε έγινε τελευταία φορά έλεγχος των πρανών που περνάει το τρένο;

Πότε ελέγχθηκε η στατικότητα των γεφυρών πάνω από τα οποία περνάει το τρένο;

Πήρες απαντήσεις φίλε Λάκη;

 

Σταματάω εδώ, με την επισήμανση ότι δυστυχώς ή ευτυχώς τα γραπτά μένουν και ενίοτε μας δικαιώνουν ή μας εκθέτουν. Ανάλογα...

Σαν επίλογο και μιας και σύμφωνα με τα λεγόμενά σου προΐστασαι στον τομέα υγείας του Δήμου Καλαβρύτων φίλε Λάκη, επισυνάπτω κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το κέντρο υγείας Δάφνης σήμερα.

Κάνε αν θες τουλάχιστον κάτι να διορθωθεί αυτό το χάλι...

 

 

Βασίλης Χρ. Αποστολόπουλος

Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής Msc

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Καλαβρύτων

με τον συνδυασμό "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"

α

 

 

 

 

 

 

α

 

α

 

α

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
15 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com