Οδηγίες σύνδεσης μαθητών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σχολ. έτους 2020-2021

Από σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται εξ αποστάσεως στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του Covid19. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση υλοποιείται σε δυο άξονες:
  • Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέσω της πλατφόρμας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) eclass.sch.gr, με την οποία επιτυγχάνεται η αλληλεπίδραση μαθητών και εκπαιδευτικού μέσω ανακοινώσεων, ανάρτησης εγγράφων/φυλλαδίων/ασκήσεων, ανταλλαγής μηνυμάτων και άλλων μαθησιακών εργαλείων σε ανεξάρτητους χρόνους.
  • Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέσω της πλατφόρμας Webex της εταιρείας Cisco που έχει ειδικά διαμορφωθεί για εκπαιδευτική χρήση για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας και αναπληρώνει τη δια ζώσης διδασκαλία μέσω τηλεδιάσκεψης.
Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες έχουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) μέσω του οποίου συνδέονται στην ηλεκτρονική τάξη eclass.sch.gr. Παρακαλούνται όσοι για οποιονδήποτε λόγο έχουν χάσει την πρόσβαση στο λογαριασμό τους να επικοινωνήσουν είτε τηλεφωνικά (εργάσιμες ημέρες και ώρες) είτε με mail με το σχολείο για να γίνει δυνατή η ανάκτηση των κωδικών. Μέσω της eclass, θα αποσταλούν οι σύνδεσμοι Webex των καθηγητών προκειμένου οι μαθητές/τριες να συνδεθούν σε τηλεδιάσκεψη την κάθε διδακτική ώρα. Θα τηρηθεί το κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα και η σύνδεση είναι υποχρεωτική, πάντα με κατανόηση για τυχόν τεχνικά προβλήματα. Συνοπτικά: Μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή desktop ή laptop μπορείτε να συνδεθείτε είτε εγκαθιστώντας την εφαρμογή (desktop app)-ενδείκνυται για windows 10, είτε μέσω browser (πχ Chrome, Edge, κλπ). Μέσω κινητού ή tablet πατώντας τον σύνδεσμο κάθε καθηγητή που θα βρείτε στην eclass, θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε την εφαρμογή (mobile app). Γενικά, συστήνεται να αποδεχτείτε την πρόσβαση της εφαρμογής στην κάμερα και τον ήχο της εκάστοτε συσκευής κατά τη διαδικασία εγκατάστασης. Μετά την πρώτη εγκατάσταση, η εφαρμογή θα ενεργοποιείται αυτόματα πατώντας τον εκάστοτε σύνδεσμο. Σημειώνεται ότι έχει διασφαλισθεί η πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από όλα τα κινητά δίκτυα Cosmote, Vodafone και Wind, στις παραπάνω ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Παρόλα αυτά ενδέχεται μέρος της κίνησης που θα χρειαστεί να δρομολογηθεί σε IP διευθύνσεις χωρίς μηδενική χρέωση (non-zero rated IP addresses), π.χ. youtube, google κλπ., να τιμολογηθεί. Τέλος, είναι δυνατή και η σύνδεση στην πλατφόρμα Webex από σταθερό τηλέφωνο, σε περίπτωση που δεν υπάρχει Smartphone, tablet ή ηλεκτρονικός υπολογιστής. Σ’ αυτή την περίπτωση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη διεύθυνση του σχολείου τηλεφωνικά λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων. Στη συνέχεια θα βρείτε οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα Webex. Webex-οδηγίες σύνδεσης για desktop & laptop Webex-οδηγίες σύνδεσης για Smartphone & TABLET https://youtu.be/DSSoczB4-NE

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.