Παράδειγμα προς μίμηση (άρθρο του Β. Χ. Αποστολόπουλου)

Ο εικονιζόμενος νεαρός είναι ο Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί είναι ένας από τους μαθητές που αρίστευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο Κούρο βγήκε δεύτερος στο σχολείο του στη Θετική κατεύθυνση γράφοντας Μαθηματικά 20, Φυσική 20, Χημεία 19,5 και Έκθεση 13,5.

Όπως αναφέρει στην κάμερα του Aiolos tv απ' όπου πήραμε και την κεντρική φωτογραφία του άρθρου, πρόσφυγας από το Ιράν και ο ίδιος, έφτασε στην Ελλάδα με την οικογένειά του πριν από τρία χρόνια χωρίς να γνωρίζει λέξη από την ελληνική γλώσσα...

Μαζί με τους γονείς του και τον μικρό του αδελφό, μαθητή φέτος της Γ' Γυμνασίου, πέρασαν από την Τουρκία στην Λέσβο.

Πρώτα βρέθηκαν στο ΚΥΤ της Μόριας και από εκεί στο δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

«Και στο τέλος είναι κάποιους μήνες εδώ που έχουμε βρει ένα σπίτι, επειδή έχουμε πάρει τα χαρτιά και ζούμε κανονικά», δήλωσε στην ιστοσελίδα «Νησί» ο νεαρός.

Τώρα, τρία χρόνια, μετά ο νεαρός μαθητής επιθυμεί να περάσει στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη.

Το κυριότερο όμως είναι ότι σύμφωνα με όσα ο ίδιος αναφέρει, θέλει να σπουδάσει και να μείνει στην Ελλάδα.

Διαβάζοντας κανείς όλα τα παραπάνω, διαπιστώνει τις δυσκολίες που πέρασε αυτό το παιδί προκειμένου να πετύχει το όνειρό του.

Αρκεί να θυμηθούμε τα προβλήματα του ΚΥΤ της Μόριας τρία χρόνια πριν. Άνθρωποι στοιβάζονταν σε παντελώς ακατάλληλες συνθήκες... Ας θυμηθούμε τις φωτιές, τα επεισόδια και τα μαχαιρώματα που ουκ ολίγες φορές ανάγκασαν την αστυνομία να επέμβει.

Ένα άλλο γεγονός που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι ο Κούρο κατάφερε μέσα σε μόλις τρία χρόνια να μάθει μια από τις πιο δύσκολες γλώσσες...

Κατάφερε μέσα σε μόλις τρία χρόνια να μάθει την ελληνική γλώσσα και μάλιστα κατάφερε να την μάθει σε τέτοιο βαθμό που να του επιτρέπεται να εκφραστεί άριστα σε επίπεδο πανελληνίων εξετάσεων. 

Ο Κούρο λοιπόν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και του αξίζουν συγχαρητήρια.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους καθηγητές του ΕΠΑΛ Μυτιλήνης όπου εγγράφηκε από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα, στους καθηγητές των Παιδικών Χωριών SOS που ανέλαβαν την προετοιμασία του για την εισαγωγή του στο Πρότυπο Λύκειο της Λέσβου και στους καθηγητές του Πρότυπου Λυκείου Λέσβου όπου τον προετοίμασαν για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Δημόσια σχολεία όλα τα παραπάνω, για να μην ξεχνιόμαστε...

Τέλος, πολλά πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους συμμαθητές του σε όλα τα σχολεία, που όχι μόνο τον δέχτηκαν (γνωρίζουμε το bullying που υφίστανται παιδιά σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις...) αλλά προφανώς και τον στήριξαν ηθικά και ψυχολογικά.

Βασίλης Χ. Αποστολόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com