Ο τελευταίος τροχός της αμάξης... (άρθρο του Β. Αποστολόπουλου)

άρθρο του Β. Αποστολόπουλου

Σε άρθρο μου στο παρελθόν, με αφορμή την ανυπαρξία νέων έργων της νυν δημοτικής αρχής του Θανάση Παπαδόπουλου, αλλά και την εμφανή του αδυναμία να υλοποιήσει ακόμα και δρομολογημένα από την προηγούμενη δημοτική αρχή έργα, όπως η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου των Καλαβρύτων, η επένδυση του Χιονοδρομικού, κλπ., είχα γράψει ότι, "ακόμα και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι η νυν δημοτική αρχή χαρακτηρίζεται από μεγάλη πλειοψηφία συμπατριωτών μας, ίσως η χειρότερη που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος."

Δυστυχώς για τον τόπο όμως, οι συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι τραγικές και παράλληλα καταστροφικές...

Αφορμή για το παρόν άρθρο, μου έδωσε το σημερινό του Θεοδωρου Κ. Νασιώτη 3+1 ΛΑΘΗ (διαβάστε το ολόκληρο εδώ), που ο γιατρός αναφέρεται στα λάθη και στις παραλείψεις που έγιναν στην Αθήνα και όχι μόνο, κατά την συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δήμου Καλαβρύτων με ανθρώπους της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου  να αποτραπεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος στα Καλάβρυτα.

Ο τρόπος που αντιμετώπισε, τόσο η Τράπεζα την αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων, όσο και ο τέως Πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Παπανδρέου τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, που ήταν και "θερμός υποστηρικτής του" στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, (σ.σ. ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα ο κ. Νασιώτης, δεν καταδέχτηκε όχι μόνο να σηκώσει το τηλέφωνο στον κ. Παπαδόπουλο, αλλά ούτε καν να απαντήσει στα email του) , δείχνει το μέγεθος του "φιάσκου" και πόσο πολύ τελικά έχει απαξιωθεί ο ίδιος ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, ακόμα και από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου.

Όσο για αντίδραση από πλευράς Δημάρχου, μέχρι στιγμής καμία. Ίσως το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Παπαδόπουλο, να είναι η καρέκλα του Δημάρχου. Όπως φαίνεται εξάλλου, στο βωμό της δημαρχιακής καρέκλας, ο ίδιος έχει αποδεχτεί για τον εαυτό του ρόλους όπως, "του τελευταίου τροχού της αμάξης, ή "της τελευταίας τρύπας του ζουρνά".

Τι γίνεται όμως όταν στο βωμό της πολιτικής ματαιοδοξίας, θυσιάζεται και "το βαρύ brand name των Καλαβρύτων"; για να δανειστώ τον όρο από τον κ. Νασιώτη.

Άποψή μου είναι ότι, όσο είναι ακόμα καιρός και για να αποτραπεί αυτή η κατάσταση, τον πρωτεύοντα ρόλο έχουμε εμείς. Οι δημότες του Δήμου Καλαβρύτων, που δεν πρέπει επ' ουδενί στο μέλλον, ούτε για προσωπικές εξυπηρετήσεις, ούτε στο όνομα κανενός δημάρχου, κανενός πολιτικού ή πολιτικάντη, να θέσουμε σε κίνδυνο το ιστορικό όνομα του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας. Εμείς συλλογικά και οργανωμένα πρέπει να αντιδράσουμε, τόσο για την Τράπεζα Πειραιώς, όσο και για το Νοσοκομείο, το Πρωτοδικείο και γενικά την υποβάθμιση του τόπου μας. Ας μην περιμένουμε τίποτα πια, από κανέναν δήμαρχο που το μόνο που τον νοιάζει είναι η καρέκλα του.

Τέλος οφείλω να επισημάνω ότι, όσο υπάρχουν ακόμα φωνές, όπως του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων Θεόδωρου Κ. Νασιώτη, του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Τσενέ, που δεν διστάζουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά και άλλων δημοτικών συμβούλων, ακόμα και απλών συμπολιτών μας, που από ότι φαίνεται αρχίζουν σιγά σιγά να λένε δημόσια την άποψή τους μη υπολογίζοντας κι αυτοί το όποιο προσωπικό ή πολιτικό κόστος, ίσως να υπάρχει ακόμα ελπίδα...

Βασίλης Χ. Αποστολόπουλος

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com