Μεθοδευμένη παραποίηση των ιστορικών γεγονότων!

Σε συνειδητή και μεθοδευμένη παραποίηση των ιστορικών γεγονότων, προχώρησε η εκφωνήτρια της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ) στο δελτίο ειδήσεων των εννέα (9).

Στην Αρεόπολη Λακωνίας στις 17 του μήνα, έγινε η τελετή έναρξης της επανάστασης κατά των Τούρκων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου. Στο δελτίο των ειδήσεων "καθ' υπόδειξη" και μεθοδευμένα, όπως γράφω πιο πάνω, ισχυρίστηκε ότι η επανάσταση ξεκίνησε από την Αρεόπολη, για να συνεχιστεί στην Καλαμάτα και μετά στην Αγία Λαύρα.

Η επανάσταση στα Καλάβρυτα έγινε στην ίδια την πόλη των Καλαβρύτων, στις 17 του Μάρτη 1821 ημέρα του Αγίου Αλεξίου, από κλέφτες και τον καταπιεσμένο λαό της περιοχής.

Είναι τελείως ανεξάρτητο ιστορικό γεγονός και είχε απόλυτη επιτυχία, αφού οι επαναστάτες κατέλαβαν την πόλη και συνέλαβαν τον Τούρκο Διοικητή. Τα Καλάβρυτα υπήρξαν η πρώτη ελεύθερη από τον Τουρκικό ζυγό πόλη της Ελλάδας.

Με την ευκαιρία του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από το 21, κράτος - επίσημοι και λαός έχουν υποχρέωση να μη μείνουν μόνο στις φιέστες και τα αναμνηστικά νομίσματα, αλλά να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της πραγματικής ιστορίας του τόπου μας και της χώρας μας.

Τέλος δε, να δικαιωθούν όλοι εκείνοι οι ήρωες που το τραγικό τους τέλος όλοι το ξέρουμε αλλά κανένας δεν "ΜΙΛΑΕΙ".

Αθήνα 18-3-20121

Αθαν. Ι. Ζησιμόπουλος  

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.