"Μην πυροβολείται τον πρόεδρο" (άρθρο του Θανάση Ζησιμόπουλου)

Μας συμβουλεύει ο φίλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων Λάκης Νασιώτης. "Μην πυροβολείται το Δήμαρχο". Βέβαια ξεχνάει να μας πει "Μην πυροβολείται και τον πρόεδρο".

Πάει πολύς καιρός που ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και δυο με τρεις μέρες πριν τη λήξη της θητείας του, με προεδρικό διάταγμα παραποιεί βάναυσα την ιστορία, διατυπώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι η επανάσταση του 21 κηρύχθηκε στην Αερόπολη Λακωνίας - τόπος καταγωγής του για τους τύπους-. Όλον αυτόν τον καιρό ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος, ο Δήμος, απέφυγαν να πάρουν θέση και σαν άτομα και σαν θεσμικοί παράγοντες, για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα.

Και κάπως έτσι φθάνουμε στο σήμερα. Ο Δήμαρχος αποφασίζει -άραγε πέρασε η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο;- να καλέσει τον κύριο Προκόπη Παυλόπουλο σαν κύριο ομιλητή στις 13 Δεκέμβρη.

Εδώ έρχεται και ξεδιπλώνεται όλο το "φοβερό" μεταφυσικό σκεπτικό του προέδρου. "Έκανε καλά ο Δήμαρχος και κάλεσε τον πρώην πρόεδρο, γιατί έτσι θα του δοθεί η ευκαιρία να δώσει εξηγήσεις στους νεκρούς του "ΚΑΠΗ" και να δικαιολογήσει την απόφασή του και τέλος πάντων έρχεται το επίσημο δείπνο που μεταξύ τυρού και αχλαδιού θα αναγκαστεί να απολογηθεί απέναντί μας".

Κύριε πρόεδρε, κι εσύ και ο Δήμαρχος και ο Δήμος, θα πρέπει επιτέλους να καταλάβετε το θεσμικό σας ρόλο. Είστε υπεύθυνοι και πρέπει οι θέσεις σας να είναι καθαρές και υπεύθυνες, απέναντι στον εαυτό σας, αλλά κύρια απέναντι στους ψηφοφόρους σας και στους πολίτες αυτού του τόπου. Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν αποτελούν σοβαρή πολιτική αλλά μπακαλο-πολιτική!

 

Αθανάσιος Ι. Ζησιμόπουλος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 17 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com