Ανοιχτή επιστολή Θανάση Ζησιμόπουλου προς την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας

Προς την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας

Για πολλά χρόνια ήμουν μέλος της ¨Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας¨. Συμμετείχα στις ετήσιες εκλογο-απολογιστικές διαδικασίες και στις διάφορες εκδηλώσεις, όταν βέβαια μπορούσα και με είχατε προσκαλέσει.

Πάντα διάφοροι παράγοντες του συλλόγου, μέλη του ΔΣ και λοιποί, με διαβεβαίωναν για την υπερκομματικότητά του και για την προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε ο σύλλογος να μένει τέτοιος και να λειτουργεί στα πλαίσια των καταστατικών του αρχών, με θέματα του τόπου και ανοιχτός σε κάθε Καλαβρυτινό συμπολίτη.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό και ίσως και τα τελευταία χρόνια, πάντα κατά την άποψη μου, ο σύλλογος μόνον υπερκομματικός και ουδέτερος δεν είναι. Λειτουργεί σε όλα του με καθαρά συντηρητική, δεξιά και ακροδεξιά όσμωση.

Οι λόγοι αυτοί και μόνο με εμποδίζουν να συμμετέχω στον φορέα αυτό και ζητώ την διαγραφή μου.

Στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας ¨Καλαβρυτινή Ηχώ¨, στα πλαίσια της ευρύτερης υποτίθεται ενημέρωσης, δημοσιεύθηκαν βιογραφικά στοιχεία και οι θέσεις των υποψηφίων Δημάρχων Καλαβρύτων, με τις φωτογραφίες τους στο επάνω μέρος της σελίδας. Για τον υποψήφιο της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ Σταμάτη Ανδριόπουλο, ισότιμο σύμφωνα με τον νόμο και τρεις φορές στο παρελθόν υποψήφιο Δήμαρχο, δεν υπήρχε διαθέσιμο βιογραφικό σημείωμα ή άλλα στοιχεία όπως με διαβεβαίωσε ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Θύμιος Βαζαίος. Η δε φωτογραφία του μικρή και συρρικνωμένη, ανατύπωση ενός προεκλογικού τρικ, τοποθετήθηκε στο δεξιό κάτω μέρος της σελίδας.

Αλλά κ Πρόεδρε, και εσύ και ο συντάκτης σου θα πρέπει να ξέρετε όταν ανοίγετε μια σελίδα, ή έχετε επαρκή στοιχεία και το κάνετε σωστά ή δεν το κάνετε καθόλου. Αυτό για λόγους δεοντολογίας, αντικειμενικότητας και σοβαρότητας. Διαφορετικά οι κρίσεις στους αναγνώστες σας κ Πρόεδρε!.

 

Υ.Γ

Η ιστορία κ Πρόεδρε είναι καταγραφή εξελίξεων μέσα στον χρόνο, που συνδέονται άμεσα με πρόσωπα, κοινωνίες, λαούς, έθνη. Η ¨Επανάσταση του ΄21¨ είναι λαμπρή και καθοριστική στιγμή στην ιστορία του σκλαβωμένου έθνους που ο απλός λαός ξεσηκώθηκε ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες του. Δεν παραλληλίζεται με μύθους της ¨Ωραίας Ελένης¨ ή της ¨Μαρίας της Πενταγιώτισσας¨. Τέλος, ¨δημόσια ιστορία¨ σαν διατύπωση και έννοια δεν υπάρχει σε κανένα μέχρι τώρα ιστορικό πόνημα.

 

Αθήνα 18 Μαΐου 2019

Θανάσης Ι Ζησιμόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
12 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.