ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ – ΥΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΣ “ΑΝΤΙΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ” (άρθρο του Θανάση Ι. Ζησιμόπουλου)

“Ελεύθερα” και “δημοκρατικά”, με άφθονη κουτοπονηριά και δικολαβίστικη τακτική, επιχειρεί ο δικηγόρος Γ. Μάρκου, να κριτικάρει την ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη συγκέντρωση των Σουδενών στις 8/8/2021.

Αφορμή του δίνει η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Μαρία Ευθυμίου, με την αναφορά της για τέσσερις αδικαιολόγητους εμφυλίους πολέμους τα τελευταία 200 χρόνια, με τον τελευταίο μάλιστα να έχει πάρα πολλά θύματα.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στον τελευταίο εμφύλιο, τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και κριτικάροντας την ανακοίνωση, ακόμα ερεθίζεται από την απαράδεκτη κατά την άποψή του φράση, για “συνέχιση του αγώνα”. Την θεωρεί έμμεσα αλλά με σαφήνεια, παρότρυνση για συνέχιση του εμφυλίου. Για να στηρίξει δε τα επιχειρήματα του, αναφέρεται στη δήλωση του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ, αλλά με πολλές πολιτικές παλινδρομήσεις, ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, “για ξέχασμα του παρελθόντος” και ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων για να σωθεί η χώρα.

Χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα “καλόπιστα” και φοβερά επιχειρήματα ο δημοκρατικός μας δικηγόρος, κλείνει το σχόλιό του με την παρότρυνση, (με ποιο άραγε μπόι;” θα αναρωτηθεί κάποιος), προς τους διοργανωτές της συγκέντρωσης : ...να κάνετε παιδιά το μνημόσυνο σας, να πείτε κύριε ελέησον, να τιμήσετε τους νεκρούς σας, αλλά εδώ τέλος. Aφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει αριστερά στην Ελλάδα μεγάλη, επαναστατική και ριζοσπαστική, που μάλιστα έκανε εξουσία και ψήφισε 4-5 μνημόνια έτσι για το κερασάκι της τούρτας.

Αλλά ο εμφύλιος κυρία καθηγήτρια και κύριε δικηγόρε, είναι ένα τεράστιο θέμα που δεν εξαντλείται με ευκαιριακές και κακοπροαίρετες τοποθετήσεις. Είναι πόλεμος που καθόρισε και καθορίζει ακόμα την πορεία της χώρας.

Όλοι οι εμφύλιοι πόλεμοι είναι σκληροί, οδυνηροί, με πολύ αίμα από όλες τις πλευρές, έχουν βαθιές αιτίες και δεν είναι απλά καταγραφές της ιστορίας. Ο δικός μας εμφύλιος δεν ξεκίνησε από προσωπικές διαφορές όπως σκόπιμα αφήνει να εννοηθεί ο δημοκρατικός μας δικηγόρος. Αφορούσε ιδεολογικές διαφορές και διαφορετικά οικονομικό-πολιτικά συστήματα.

Ήταν επίθεση ολομέτωπη της αστικής και αντιδραστικής μειοψηφίας και των προστατών της, -των ίδιων ακριβώς και σήμερα-, κατά της πλειοψηφίας των Αγωνιστών και Νικητών του ναζισμού.

Ντόπια και ξένη αντίδραση δεν ήθελαν μία Ελλάδα ελεύθερη – δημοκρατική με το λαό της στην εξουσία.

Ήθελαν μία Ελλάδα υπόδουλη και υποτακτική στο μαντρί το σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας δεν έδωσε μόνο μάχες με το όπλο στο χέρι.

Με την ιστορική “κυβέρνηση του βουνού” με μέλη της στρατιωτικούς και διανοούμενους από τον αφρό της χώρας, έδωσε μάχες για μία Ελλάδα ελεύθερη πραγματικά Δημοκρατική.

Έδωσε δείγματα γραφής και εφαρμογές διοίκησης, στην παιδεία, στην υγεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην δικαιοσύνη, στον πολιτισμό, στις τέχνες, στα γράμματα κ.α.

Εμείς, δημοκρατικέ μας δικηγόρε, και η νεολαία μας, θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα του τιμημένου Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), για μία Ελλάδα πραγματικά ελεύθερη, πραγματικά Δημοκρατική, πραγματικά Αριστερή, με τον λαό της στην εξουσία.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή και δικαίωση στους γενναίους νεκρούς μας.

 

Καλάβρυτα 7/8/2021

Θανάσης Ι. Ζησιμόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com