Λουκέτο στο Δήμο Ερυμάνθου λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Κλειστό για τρεις ημέρες θα παραμείνει το Δημαρχείο Ερυμάνθου στην Χαλανδρίτσα (3, 4 και 5 Φεβρουαρίου) μετά τα έντεκα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους και αιρετούς.

Δυστυχώς το βασικό κύτταρο της διοίκησης του Δήμου Ερυμάνθου, το Δημαρχείο στην Χαλανδρίτσα, παρά τα μέτρα προστασίας που είχαν ληφθεί δεν γλίτωσε από την «εισαγωγή» του κορωνοϊού. Το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Μπαρής ενημερώθηκε από προϊσταμένη τμήματος, η οποία απουσίαζε από την περασμένη Παρασκευή ότι είναι θετική στον κορωνοϊό. Άμεσα ο κ. Μπαρής επικοινώνησε με την 6η ΥΠΕ προκειμένου να σταλούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ για την διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων, τόσο στην Χαλανδρίτσα, όσο και στην Τ.Κ. Βασιλικού όπου τις προηγούμενες ημέρες κατεγράφησαν ενεργά κρούσματα κορωνοϊού.

Τα αποτελέσματα των rapid tests που διενεργήθηκαν επιβεβαίωσαν πως το πρόβλημα, κυρίως στο Δημαρχείο είναι έντονο.

Συγκεκριμένα, από τους 92 δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Δημαρχείο, βρέθηκαν έντεκα θετικά κρούσματα σε εργαζόμενους και αιρετούς, ενώ αντίστοιχα, δύο θετικά εντοπίστηκαν στην Τ.Κ. Βασιλικού από τα 150 δείγματα που ελήφθησαν.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου ανέφερε πως «ο Δήμος μας απ’ όταν ξέσπασε η υγειονομική κρίση τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η προσέλευση των δημοτών στις υπηρεσίες έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, καθώς εξυπηρετούνται έκτακτες περιπτώσεις για να περιοριστεί ο συγχρωτισμός. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό οι χώροι του Δημαρχείου Χαλανδρίτσας είναι περιορισμένοι και όλες οι υπηρεσίες φιλοξενούνται σε διαφορετικά μεν γραφεία, αλλά στο ίδιο κτίριο. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την 6η ΥΠΕ και την Διεύθυνση Υγιεινής για να ληφθούν όλα τα επιπρόσθετα αναγκαία μέτρα, ενώ όσοι βρέθηκαν θετικοί τέθηκαν άμεσα σε περιορισμό και θα υποβληθούν σε μοριακούς ελέγχους. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους όσοι νοσούν με την ελπίδα ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε όλοι μαζί κι αυτή την δοκιμασία».

  • Η υπηρεσία Καθαριότητας θα συνεχίσει να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

  • Οι δημότες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2694.360313 & 2694.360320.

Εκ του Δήμου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
9 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.