Δεκτή προσωρινή διαταγή σε ομαδική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την ρήτρα στους λογαριασμούς ρεύματος

Δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών έγινε μια ακόμα αίτηση προσωρινής διαταγής στην Πάτρα, σε ομαδική, αυτή τη φορά, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Την υπόθεση χειρίστηκε το γραφείο του δικηγόρου Βασίλη Μάρκου και η αίτηση στρεφόταν κατά ιδιώτη παρόχου με αίτημα την μη διακοπή του ρεύματος, για όσο διάστημα δεν πληρώνεται η ρήτρα αναπροσαρμογής σε τρέχοντες και μελλοντικούς λογαριασμούς, μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πλέον, οι καταναλωτές, αλλά και δύο επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονταν στην ομαδική αίτηση, θα μπορούν να πληρώνουν μόνο το μέρος του λογαριασμού που αφορά η κατανάλωση ρεύματος.

Ήδη, καθημερινά, οι πάροχοι δίνουν εντολές διακοπής ρεύματος χωρίς να τηρείται ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικού Ρεύματος και οι προθεσμίες που αυτός επιτάσσει.

Σύμφωνα με τον τελευταίο εξάλλου, απαγορεύεται στους καταναλωτές Κοινωνικών Τιμολογίων η όποια διακοπή τους καλοκαιρινούς και τους χειμερινούς μήνες.

Όμως, οι όροι που προσπαθούν οι πάροχοι να διεκδικήσουν τα υπέρογκα ποσά που εμφανίζονται στους λογαριασμούς έχουν γίνει ανεξέλεγκτοι. 

Η πορεία προσβολής της νομιμότητας της ρήτρας αναπροσαρμογής και των αδιαφανών όρων στα συμβόλαια των καταναλωτών και των επιχειρήσεων είναι ακόμα μακρά, όμως οι πρώτες θετικές αποφάσεις σε όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι η δικαιοσύνη αφουγκράζεται σε αυτό το στάδιο το τέλμα που έχει επέλθει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com