Στήριξη της Ο.Ε.ΕΣ.Π. στις κινητοποιήσεις για το κλείσιμο της Πειραιώς σε Καλάβρυτα, Ρίο και Κάτω Αχαΐα

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζεται στήριξη και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, που θα πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα οι εργαζόμενοι, οι εμπορικοί σύλλογοι αλλά και όλοι οι φορείς των Καλαβρύτων αναφορικά με το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στα Καλάβρυτα, εξέφρασε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.).

Στην ανακοίνωση όπου εκφράζεται ανάλογη στήριξη και στις αντιδράσεις για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της Πειραιώς σε Ρίο και Κάτω Αχαΐα, η ΟΕΕΣΠ δηλώνει την εναντίωσή της σε κάθε κίνηση που πλήττει οικονομικά και υποβαθμίζει τη χώρα μας και καλεί όλους σε δυναμικό παρόν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τα εκατοντάδες λουκέτα σε καταστήματα τραπεζών την τελευταία τριετία, «εξαφάνισαν» τη δυνατότητα δια ζώσης συναλλαγής των πολιτών με τις τράπεζες σε πάρα πολλές μεγάλες αλλά και μικρότερες περιοχές της χώρας, επηρεάζοντας την καθημερινότητα των κατοίκων, προκαλώντας τους αναστάτωση και εκνευρισμό αλλά και τον τραπεζικό τους αποκλεισμό.

Η μακρά λίστα των περιοχών που θα στερούνται τραπεζικού συστήματος μεγαλώνει συνεχώς, με τη στρατηγική των τραπεζών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη γύρω από τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό αλλά και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους.

Η πρόσφατη φημολογούμενη απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει τρία (3) υποκαταστήματά της στην Κάτω Αχαΐα, τα Καλάβρυτα και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου, έχει προκαλέσει εργασιακή ανασφάλεια σε εκατοντάδες εργαζόμενους - τραπεζοϋπαλλήλους και σύντομα όπως έχει προηγηθεί και σε άλλα σημεία, θα οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό και υποβάθμιση των συγκεκριμένων περιοχών, πλήττοντας καίρια τις τοπικές κοινωνίες.

Γίνεται σαφές ότι οι αποφάσεις αυτές απαξιώνουν τις ανάγκες των πολιτών (ηλικιωμένων, αγροτών, συνταξιούχων) και συναδέλφων μας εμπόρων, απομονώνουν τις ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες, οδηγούν εκτός αγοράς εργασίας τους εργαζόμενους - τραπεζοϋπαλλήλους, μη υπολογίζοντας και στηρίζοντας όσους στήριξαν τις τράπεζες κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η «κερδοφορία», αδιαφορώντας για τις δυσμενέστατες επιπτώσεις που έχουν οι αποφάσεις αυτές στην εξυπηρέτηση του πληθυσμού.

Δεν μπορούν να αφήσουν τους ανθρώπους που εξαρτώνται από τις βασικές υπηρεσίες στην τύχη τους.

Δεν μπορούν να οδηγήσουν τους εργαζόμενους εκτός αγοράς εργασίας.

Δεν μπορούν να μην λαμβάνουν υπόψιν τους τις ανάγκες των περιοχών και να τις οδηγούν σε τραπεζική ερημοποίηση και αποκλεισμό τους από την ανάπτυξη.

Καταληκτικά, για όλους τους παραπάνω λόγους (με δεδομένο ότι οι φημολογίες ευσταθούν),

  • Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα οι εργαζόμενοι, οι εμπορικοί σύλλογοι αλλά και όλοι οι φορείς των περιοχών αυτών.

Δηλώνουμε την εναντίωσή μας σε κάθε κίνηση που πλήττει οικονομικά και υποβαθμίζει τη χώρα μας και καλούμε όλους σας να δώσετε δυναμικό παρόν.


 

Εκ της Ομοσπονδίας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com