Η... "εκκρεμότητα" και τα... "παραμέσα", του εξοπλισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

Επιστολή, με αφορμή το άρθρο του Β. Αποστολόπουλου με τίτλο "Έργο δια χειρός Περιφέρειας και ο νέος εξοπλισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων", που δημοσιεύτηκε χθες από το KalavrytaNet και επισυνάπτουμε στο τέλος, έστειλε ο συμπατριώτης μας, δικηγόρος Τάκης Χριστοδούλου. Ολόκληρη η επιστολή του κ. Χριστοδούλου έχει ως εξής:

Αγαπητέ Βασίλη,

Έχουμε ένα ισχυρό σημείο αναφοράς :

ΤΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Αδελφός του πατέρα σου, συνάδελφος του πατέρα μου στο Δημόσιο Ταμείο Καλαβρύτων.

Του έκλεισε τα μάτια όταν ξεψύχησε.

Στις πυκνές επικοινωνίες μου με τον Τάκη, επαναλαμβάναμε αγαπημένες μας ατάκες.

 Όχι δικές μας , αλλά ειπωμένες από άλλους.

« …πάει κι αυτή η εκκρεμότητα  » , έλεγε ο Αλέξης Δαφαλιάς.

«… δεν ξέρεις εσύ τα παραμέσα» , έλεγε ο μαστρο Πλάτωνας  Παναγόπουλος.

Τώρα που το σκέφτομαι καταλαβαίνω ότι συμφωνούσαμε σε δύο αρχές:

Να μη λιμνάζουν , αλλά να διεκπεραιώνονται οι δουλειές που πρέπει να γίνουν και να μη εκφράζουμε άποψη αν δεν ξέρουμε το θέμα σε βάθος.

 Βασίλη,

 Το κείμενο σου σχετικά με την παραλαβή  από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων της πρώτης αποστολής  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος μηχανολογικού εξοπλισμού, αποκλίνει παρασάγγας από αυτά που γράφω σαν προοίμιο.

 1.- « Η εκκρεμότητα » επιλύθηκε και υλοποιήθηκε επί των σημερινών διοικήσεων Περιφέρειας και Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων,  στις οποίες προΐστανται  Περιφερειάρχης   Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΧΚ Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

 To ότι δεν είχε εγκριθεί η εκταμίευση του αναγκαίου ποσού για την απόκτηση αυτού του εξοπλισμού οφείλεται στις διοικήσεις Κατσιφάρα και Λαζουρά, που είχαν υποτιμήσει τι σημαίνει Δημόσιος έλεγχος και θεώρησαν ότι τον προσπερνούν με πληρεξούσια του Β προς τον Α.

 Τα έχω , άλλωστε , γράψει αυτά, όπως έχω γράψει και τεκμηριώσει ότι ευτυχώς που η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου παραμέρισε τις διατυπωθείσες απόψεις του κ. Λαζουρά.

 Αυτά δεν πρέπει να ξεχάσουμε, απεναντίας πρέπει να διερευνήσουμε , Βασίλη μου .

 Όπως πρέπει να μη ξεχάσουμε ότι τα χρήματα που διατίθενται στην Περιφέρεια για να αναβαθμιστεί το ΧΚ Καλαβρύτων , είναι χρήματα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ , αυτοί δε που τα διαχειρίζονται δεν μπορούν να αυτοσχεδιάζουν.

 Τα Καλάβρυτα οφείλουν ευχαριστίες στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ και σταθμίζουν το ήθος , το έργο και την αποτελεσματικότητα της Περιφερειακής και Δημοτικής των Αυτοδιοίκησης.

Και τα Καλάβρυτα βαθμολογούν Βασίλη μου και όχι ο κ. Λαζουράς, μέσω των στηλών της  « ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ » , ο οποίος συνέβη να απουσιάζει από το Δημοτικό Συμβούλιο του Αυγούστου 2020 , όταν συζητείτο το έργο και η πολιτεία του.

 2.-  « Τα παραμέσα » Βασίλη μου ούτε εσύ ούτε εγώ τα  ξέρω .

Αλλά κοντά στο νου και η γνώση .

Βάλε το μυαλό σου να σκεφτεί και θα καταλάβεις ότι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ήθελε να υλοποιηθεί η επένδυση και αυτό θα γίνει.

Το θέμα είναι ποιος έχει τα εχέγγυα να πείσει την Διοίκηση και τους Ελεγκτικούς μηχανισμούς ότι υπό την διοίκηση του θα γίνει σεβαστό  και θα πιάσει τόπο το Δημόσιο χρήμα.

Και οι αντίστοιχες διοικήσεις Βασίλη μου , έχουν προϊσταμένους Νεκτάριο Φαρμάκη και Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

 

ΤΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

  https://www.kalavrytanet.com/ergo-dia-cheiros-perifereias-o-neos-exopli…

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.