Έντονες αντιδράσεις από ενδεχόμενη επίσκεψη Παυλόπουλου στις 13 Δεκεμβρίου στα Καλάβρυτα

...και μάλιστα το γεγονός να εκφωνήσει ομιλία, στο ετήσιο μνημόσυνο των εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής!

Μαθαίνουμε από πηγές που πρόσκεινται στο Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπης Παυλόπουλος, θα εκφωνήσει ομιλία στα Καλάβρυτα, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στο ετήσιο μνημόσυνο των εκτελεσθέντων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής!

Ο Δήμος Καλαβρύτων και ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος τηρεί "σιγή ιχθύος", αφού ο κ. Παυλόπουλος είναι ήδη "persona non grata" για τα Καλάβρυτα. Η παρουσία του στην πόλη, ειδικά την ημέρα μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Ο λόγος είναι η έντονη δραστηριότητά του την τελευταία ημέρα της θητείας του στη Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου υπέγραψε στη σειρά δύο Προεδρικά Διατάγματα.

Πρώτο το ΠΔ 35/2020, που ενώ όλη η χώρα εορτάζει από το 1838 την 25η Μαρτίου ως εθνική επέτειο για την ύψωση του λάβαρου στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας και τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων, ο κ. Παυλόπουλος καθιέρωσε την 17η Μαρτίου ως ημέρα κήρυξης της Επανάστασης και άρα τοπική αργία, για την Ανατολική Μάνη.

Δεύτερο το ΠΔ 36/2020, σύμφωνα με το οποίο η Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από τη Δυτική Μάνη, αντί για την Αγία Λαύρα και τα Καλάβρυτα όπως γράφει η ιστορία, την οποία καθιέρωσε επίσης την ίδια ημέρα ως τοπική αργία.

Να σημειωθεί ότι η Ανατολική Μάνη ανήκει στον νομό Λακωνίας, ενώ η Δυτική Μάνη στον νομό Μεσσηνίας, στον τόπο καταγωγής του κ. Παυλόπουλου.

Όπως έλεγαν τότε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καυτηριάζοντας το γεγονός, "Ο κ. Παυλόπουλος δεν έσπευσε μόνο να ξαναγράψει την Ιστορία, αλλά χάρισε στους συντοπίτες του μία επιπλέον ημέρα χαλάρωσης, δικαιώνοντας τη φήμη που τον ακολουθεί!"

Να υπενθυμίσουμε επίσης, τι είχε γράψει με αφορμή το γεγονός αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Καλαβρύτων για τα 200 χρόνια, κ. Ανδρέας Φούρας.

Ο Αχαιός πολιτικός έγραψε τα εξής για τον κ. Παυλόπουλο:

"Πόσο μικρός αλήθεια μπορεί να γίνει ένας πολιτικός; Την τελευταία ημέρα της θητείας του, στην προεδρεία της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε Προεδρικό Διάταγμα το Π.Δ 35 του 2020 σύμφωνα με το οποίο η επανάσταση του 1821 κατά …..των τούρκων ξεκίνησε από την ανατολική Μάνη.

Μετά από λίγο .. το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Μαρτίου.... για να μην έχει πρόβλημα στον τόπο καταγωγής του υπέγραψε και το... 36/2020 Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο η επανάσταση του 1821.....κατά των ….τούρκων ξεκίνησε από την δυτική Μάνη.

Επειδή η ιστορία δεν γράφεται με προεδρικά Διατάγματα ποιος θα πει στον τέως τουλάχιστον το στοιχειώδες ότι ο αγώνας του 21 ήταν κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αλλά όπως και ο Δημοσθένης διακήρυξε: "προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται"."

Να υπενθυμίσουμε ότι σε παλαιότερο άρθρο του στο KNet, με τίτλο Προεδρική «Εθνική» Μικροπολιτική, ο συμπατριώτης μας δικηγόρος Γιώργος Μάρκου, με αφορμή επίσης την υπογραφή των παραπάνω διαταγμάτων, καλούσε Δήμο Καλαβρύτων και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να προβούν σε δημόσια καταδίκη, του "μεγάλου ατοπήματος εθνικής βαρύτητας" όπως είχε χαρακτηρίσει την ενέργεια αυτή του κ. Παυλόπουλου.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, είναι απορίας άξιο, πως, ο κ. Παπαδόπουλος τον κάλεσε στα Καλάβρυτα ειδικά την ημέρα μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και μάλιστα για να εκφωνήσει και λόγο!

Προφανώς, όπως έχουμε ξαναγράψει, για να πει γι' άλλη μια φορά το ίδιο ποίημα... Ότι δηλαδή, «Οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο και τις κάθε είδους αποζημιώσεις των θυμάτων του γερμανικού στρατού κατοχής, είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες» 

Το θέμα είναι αν αυτή τη φορά, βρει κάποιος από τους παρευρισκόμενους το θάρρος να τον ρωτήσει, τι ενέργειες έχει κάνει για το κατοχικό δάνειο και τις κάθε είδους αποζημιώσεις, όσα χρόνια ο ίδιος ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Β. Α.

Αντώνης Δημόπουλος

Ελπίζουμε να μην τολμήσει ο κος Παυλόπουλος να εμφανισθεί στα Καλάβρυτα, μετά από το προσβλητικο και ανιστόρητο προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε την τελευταία ημέρα της θητείας του. Και ας μα απάντήσει τί έχει κάνει για τις αποζημειώσεις και φυσικά για το κατοχικό δάνειο. Αρκετά πια η κοροϊδία. Ο δήμαρχος πρέπει να αντιμετωπίσει με μεγάλη προσοχή το όλο θέμα, γιατί θα έχει και την απόλυτη ευθήνη, για όσες αντιδράσεις πιθανόν να υπάρξουν

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com