Προεδρική «Εθνική» Μικροπολιτική

Ο Προκόπης Παυλόπουλος απεχώρησε από την Προεδρία της Εθνικής Δημοκρατίας στις 12-03- 2020.

Την ίδια ακριβώς ημέρα, ναι στις 12-03-2020 αυτήν, που παρέδωσε το κορυφαίο θεσμικό αξίωμα στην αντικαταστάτρια μου ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε δύο Προεδρικά Διατάγματα με τα οποία έκλεισε τον κύκλο της προεδρικής θητείας του.

Δυστυχώς γι’ αυτόν αλλά και για εμάς το «κλείσιμό» του ήταν πλήρες από εγωιστικό τοπικισμό αντάξιο της πιο φαύλης ελληνικής πελατειακής πολιτικής πρακτικής και ανάξιο της θεσμικής βαρύτητας του πολιτειακού αξιώματός του.

Τα Προεδρικά Διατάγματα 35/12-03-2020 και 36/12-03-2020 καθιέρωσαν την 17η Μαρτίου ως δημόσια εορτή και ημέρα αργίας για τους Δήμους Ανατολικής Μάνης και Δυτικής Μάνης Νομού Μεσσηνίας και στο υπ’ αριθ. 1 άρθρο του αναφέρουν επί λέξει: «Καθιερώνουμε την 17η Μαρτίου επέτειο της έναρξης του ένοπλου αγώνα κατά των Τούρκων το έτος 1821 ……»

Ο Προκόπης Παυλόπουλος λοιπόν «αποφάσισε» και ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ε…… την απόφασή του με Προεδρικά Διατάγματα , ότι η Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας που είναι ως γνωστό ο τόπος καταγωγής του.

Για να φθάσει στην απόφασή του αυτή «ξέχασε» ότι το Ελληνικό Κράτος έχει εδώ και πολλά χρόνια θεσμικά ανακηρύξει τα Καλάβρυτα σαν την πρώτη πόλη που απελευθερώθηκε από τον Τουρκικό ζυγό στις 21 Μαρτίου του 1821.

Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι «ξέχασε» ότι εν όψει του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων της εθνικής παλιγγενεσίας οφείλουμε όλοι να αφήσουμε οριστικά πίσω τους ιστορικά ανώφελους μικρόμυαλους ανταγωνισμούς για το που και πότε έγινε το ξεκίνημα της επανάστασης του 1821.

Αντίθετα με τα δύο Προεδρικά Διατάγματα που υπέγραψε την τελευταία μέρα!!!! της θητείας του αναζωογόνησε τον ανταγωνισμό αυτόν νομίζοντας ότι έτσι προσφέρει υπηρεσίες στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έπραξε μεγάλο ατόπημα εθνικής βαρύτητας, του οποίου είναι υποχρέωση όλων να υπάρξει άμεση και δημόσια καταδίκη.

Θεωρώ αυτονόητο ότι ο Δήμος Καλαβρύτων και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι οι πρώτοι υπόχρεοι στο καθήκον αυτό.

Γεώργιος Β. Μάρκου

Δικηγόρος Πάτρα

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.