50 + 1 (άρθρο του Θεοδ. Νασιώτη)

Για να κλείσει ΄΄προσωρινά΄΄ λέει ένα σχολείο, θα πρέπει σε κάθε τμήμα να είναι θετικό το 50% +1 του αριθμού των μαθητών. Δηλαδή, με άλλα λόγια, εάν είναι το 35% ή το 40% των μαθητών θετικό, δεν πειράζει. Θα περιμένουμε να κολλήσει και το άλλο 15-20% και μετά θα το κλείσουμε για μια βδομάδα. Και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα η διασπορά του ιού μέσα στην κοινότητα (γονείς, παππούδες, γιαγιάδες) θα είναι πλήρης.

Έχουμε αρκετά κρούσματα στην μαθητική κοινότητα των Καλαβρύτων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Την Παρασκευή η Δημοτική αρχή προέβη σε απολύμανση των χώρων όλων των σχολείων, με αποτέλεσμα τα σχολεία εκείνη την ημέρα για 1 ημέρα να είναι κλειστά. Το bulling που δέχτηκαν οι καθηγητές των σχολείων μας από τη Διεύθυνση σχολείων Αχαϊας ήταν άνευ προηγουμένου.

Δηλαδή με άλλα λόγια: <<Δεν πα να κολλήσετε όλοι, θα ακολουθήσετε τις οδηγίες της κ. Κεραμέως 50+1.>>

Η κ. Κεραμέως τις οδηγίες της. Ο Νασιώτης τις δικές του. Εσείς που έχετε παιδιά που πάνε σχολείο κρατήστε τα στο σπίτι αυτή βδομάδα, μπορούν να κάνουν τα μαθήματά τους και από εκεί.

Μπορεί να χάσουν 4 μέρες σχολείο, αλλά δεν θα κλείσει το σχολείο για μήνες μέσα στο χειμώνα, ούτε θα υπάρξει διασπορά του ιού μέσα στην κοινότητα.

Και εσείς οι γονείς, που έχετε θετικά παιδιά ή τα παιδιά σας είναι αρνητικά στον Covid-19, ελάτε αύριο, 2 Νοεμβρίου 2021, για test στο Πέτρινο από 10:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ.

Και άσχετα αν έχετε κάνει εμβόλιο, τηρήστε όλα τα μέτρα προστασίας.


Θεοδώρος Κ. Νασιώτης

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com