Προσωρινές διαταγές απαγόρευσης διακοπής του ρεύματος στην Πάτρα.

Τις υποθέσεις χειρίστηκε ο συμπατριώτης μας δικηγόρος Β. Μάρκου

Στις 13/05/2022 στην Πάτρα, συζητήθηκαν δύο ξεχωριστές αιτήσεις πολιτών, κατά της ΔΕΗ και ενός ακόμα παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος.

Αίτημα είχαν την χορήγηση προσωρινής διαταγής περί μη διακοπής του ρεύματος για όσο διάστημα δεν αποπληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Οι πολίτες αυτοί, εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών και η συνέχιση της ηλεκτροδότησης των κατοικιών τους είναι ζωτικής σημασίας για τους ίδιους, υποστήριξε ο νομικός εκπρόσωπός τους και συμπατριώτης μας Β. Μάρκου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών.

Το δικαστήριο λειτουργώντας ως ύστατο καταφύγιο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Μάρκου, αποφάσισε την αποχή των εταιριών από κάθε ενέργεια διακοπής της ηλεκτροδότησης σε βάρος των εντολέων του, υπό τον όρο, ότι αυτοί θα καταβάλλουν τις λοιπές χρεώσεις των τρεχόντων και μελλόντων λογαριασμών, πλην των ποσών που αντιστοιχούν στην ρήτρα αναπροσαρμογής.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι αποφάσεις αυτές είναι προσωρινές, ενώ εκκρεμεί η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Μέχρι τότε οι πολίτες που προσέφυγαν, προστατεύονται όσο δεν πληρώνουν την ρήτρα. 

Η νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής μένει να κριθεί από την τακτική δικαιοσύνη και την προσφυγή των πολιτών σε αυτήν. 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
16 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com