Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Αναστάσιου Σταυρογιαννόπουλου

Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητοί γονείς,

Αποχαιρετούμε σήμερα το 2021 και βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας καινούριας χρονιάς. Ο χρόνος που πέρασε ήταν αναμφίβολα ένας εξαιρετικά δύσκολος χρόνος, στον οποίο ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαιτίας της φονικής πανδημίας.

Μετά την υγεία των πολιτών δοκιμάστηκαν σε μεγάλο βαθμό οι αντοχές των παιδιών μας να μη χάσουν το τρένο της μάθησης και των εκπαιδευτικών να σταθούν αρωγοί στα οράματα και στις επιδιώξεις των μαθητών τους. Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες και τα ανυπέρβλητα εμπόδια το σχολείο δεν κατέρρευσε, αλλά παρέμεινε όρθιο και ζωντανό. Η τηλεκπαίδευση και ο αυτοματισμός αντίδρασης των εκπαιδευτικών κράτησαν ζωντανό το όραμα της παιδείας.

Το τελευταίο τετράμηνο του έτους, παρά τα συνεχιζόμενα εμπόδια στη λειτουργία των σχολείων, επανήλθε σε μεγάλο βαθμό η κανονικότητα, επικράτησε το χαμόγελο στα σχολεία, προτάχθηκε η παιδαγωγική λειτουργία, έμεινε ζωντανή η ελπίδα. Οι μαθητές με τον καθημερινό τρόπο λειτουργίας τους δίδαξαν τους μεγάλους και τα σχολεία αποτέλεσαν πρότυπα για τη λοιπή κοινωνία.

Παρά τον ασφυκτικό κλοιό της πανδημίας στον οποίο έχει περιέλθει η χώρα, αλλά και η παγκόσμια κοινότητα τις τελευταίες ημέρες, υποδεχόμαστε τον νέο χρόνο με αισιοδοξία και ελπίδα πως με τη συνδρομή της επιστήμης θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα μεταβούμε σε μια ομαλή και ασφαλή κανονικότητα. Προσδοκούμε οι σχολικές αίθουσες και αυλές να γεμίσουν και πάλι χαμόγελα και ζωή και να μη διαρραγεί η δια ζώσης ασφαλής λειτουργία σχολείων.

Θερμά ευχαριστώ όλους τους εκπαιδευτικούς των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων μας για τον τιτάνιο αγώνα που έκαναν μέσα στο χρόνο που πέρασε, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, για να μπορούν τα παιδιά μας να ονειρεύονται και να ελπίζουν. Είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον ελπιδοφόρο και αποτελεσματικό αγώνα τους.

Εύχομαι να υπερβούμε τις δυσκολίες της νέας χρονιάς να εργαστούμε όλες και όλοι με σωφροσύνη και συνέπεια για περισσότερη αλληλεγγύη, αγάπη, ειρήνη, προκοπή και κοινωνική συνοχή.

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους.

Καλή πρόοδο στους μαθητές μας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com