Θ. Ι. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Την κρίσιμη ώρα της κάλπης, ας δώσουμε στις δημοτικές εκλογές το πολιτικό νόημα που αξίζουν και μας αξίζει.

Δεν πέρασε πολύς καιρός, που μετά από διάφορες καραμπόλες, ανακυκλώσεις και αλληλοϋποστηρίξεις, συγκροτήθηκαν οι δύο Δημοτικές Παρατάξεις για τις εκλογές στο Δήμο Καλαβρύτων.

Η “Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τον Δήμο Καλαβρύτων – Δύναμη Δημιουργίας και Προοπτικής”, με υποψήφιο το σημερινό Δήμαρχο κύριο Θ. Παπαδόπουλο και η “Ενωτική Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή, Ανάπτυξη και Ευημερία του Δήμου” με υποψήφιο Δήμαρχο τον κύριο Θ. Κανελλόπουλο.

Λάβροι με μεγάλη αισιοδοξία και χωρίς να τσιγκουνεύονται τα λόγια τους, προέβησαν στις πρώτες δηλώσεις τους, για “πνοή, όραμα, ελπίδα, προοπτική” ο κ. Παπαδόπουλος. Με την προσφιλή του μέθοδο “λέγε, λέγε και κάτι θα μείνει” συνέχισε την αποπροσανατολιστική του τακτική, με οράματα - ψέμματα, παραποιήσεις στοιχείων, υποσχέσεις, πάντα για το συμφέρον και μαζί με τον πολίτη και με πολύ “αγάπη”.

Έργα και επιτυχίες στην “αγροτική οδοποιΐα”.

Ξέχασε βέβαια να μας πει, μαζί με την πλήρη αδιαφορία για τους δρόμους της Περιφέρειας, για τη διάνοιξη της κοίτης του Βουραϊκού και των παράλληλων αγροτικών δρόμων. Εδώ να σημειώσω από ένα παλιό μου σχόλιο: “ένα ποτάμι αποτελεί ευτύχημα και στολίδι για όλο τον κόσμο” και όχι βόθρο και εστία μόλυνσης όπως το δικό μας. Άλλωστε τι νόημα, πέρα από την αναγκαιότητα, έχουν οι πλατείες, οι προτομές και τα “ταρατατζούμ” κύριε Παπαδόπουλε με την μόλυνση του περιβάλλοντος δίπλα μας;

Ολοκλήρωση του ”δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης”

Δεν μας λέει τίποτα ο κ. υποψήφιος για τα καινούργια έργα που έκανε. Δεν μας λέει πόσο ακόμα δίκτυο παραμένει σε λειτουργία με καρκινογόνους αμιαντούχους σωλήνες. Δεν μας λέει τίποτα για την ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης. Και με την ευκαιρία, σε ποια λογική βάση, σε ποια νομική και δικαιοσύνης βάση, με ποιο ενδιαφέρον για τον πολίτη που κόπτεται, συνάδει το “οριζόντιο και ενιαίο τέλος αποχέτευσης”, ανεξάρτητα από τη χρήση του καθενός;

Για ποια πρόληψη και ποιες υποδομές στην υγεία μιλάς κ. υποψήφιε, όταν ένα νοσοκομείο που καλύπτει έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους της Ελλάδας, βρίσκεται στο έλεος της εκάστοτε κυβέρνησης, για υποβάθμιση και κλείσιμο; Με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και κάλυψη βασικών θέσεων υγείας;

Αναβάθμιση των εκδηλώσεων του ...21 και της εκτέλεσης

Ξέχασες κ. υποψήφιε τις δηλώσεις παραποίησης της ιστορίας, από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο στην Αρεόπολη, την πλήρη σου αδιαφορία και τα μετέπειτα αγκαλιάσματα με τον Πρόεδρό σου; Τι πρωτοβουλία πήρες από την πλευρά σου στο τεράστιο θέμα της αποκατάστασης των ιστορικών γεγονότων, με Πανελλήνια και Παγκόσμια ακτινοβολία;

Ακάθεκτος ο κ. Παπαδόπουλος, προχωράει σε μια σειρά θέματα για αναπλάσεις, φωτισμό, υποδομές κ.α.

Δεν μπορώ όμως να μη σταθώ, σε μερικούς στόχους – μελέτες που ξεκινάνε από τις γνωστές ονειροπλασίες του άμισθου συμβούλου κ. Φούρα όπως:

“Αγροτική σχολή”, “Πλανητάριο”, “επέκταση του οδοντωτού” στην Αγία Λαύρα και αύριο στο χιονοδρομικό κέντρο και όπου αντέχει η φαντασία μας, “αεροδρόμιο μικρών σκαφών και ελικοπτέρων” στο Σκεπαστό.

Όλα αυτά μαζί με την ιδιοποίηση μιας σειράς έργων – μελετών που αφορούν την Περιφέρεια, όπως “Σύμβαση εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού”, “Γεωπάρκου της ΟΥΝΕΣΚΟ”, “κέντρο ιστορίας”, “ολοκλήρωση του νέου Δημαρχείου”.

Σε όλα αυτά θα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε διαλογική συζήτηση, αν βέβαια γνωρίζει αυτή την διαδικασία και αυτό που μένει είναι: ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ κ. Παπαδόπουλε!

Στην ίδια σχεδόν λογική κινείται με τις δηλώσεις του και ο άλλος υποψήφιος κ. Θ. Κανελλόπουλος. Μιλάει για αλλαγή και “ανακατάταξη με διαφάνεια”, για “ευημερία όλων των συμπολιτών”. Για “συμμετοχή”, “δημιουργία με σεβασμό στα δικαιώματα του πολίτη”, χωρίς “μικροκομματικές αντιπαραθέσεις”.

Ωραία λόγια, αλλά δεν μας λέει πως θα τα υλοποιήσει όλα αυτά ο κ. Κανελλόπουλος. Δεν μας λέει σε τι διαφοροποιείται από τον άλλο υποψήφιο και θλιβερό κατεστημένο κ. Θ. Παπαδόπουλο.

Τα κόμματα συμμετέχουν ενεργά και προσπαθούν να κατευθύνουν τις δημοτικές εκλογές στην βάση των δικών τους συμφερόντων και πολιτικών.

Η Δημοτική πολιτική θα πρέπει να είναι κυρίαρχη στην Δημοκρατία, στην ανάπτυξη του τόπου και της χώρας, στη βελτίωση και το ανέβασμα του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της.

Το θέμα είναι από ποια οπτική γωνία το βλέπει ο καθένας.

Οι κατευθύνσεις των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και των κομμάτων του αστικού τόξου, που τηρούν με ευλάβεια οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες τους, είναι στη λογική της ανταποδοτικότητας, επιχειρηματικότητας σε όλα τα επίπεδα, τη φορομπηχτική πολιτική, τα χαράτσια, την ανακύκλωση της ανεργίας των νέων και όχι μόνο, με τα γνωστά δουλεμπορικά προγράμματα της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ).

Δεν κάνουν κουβέντα για την πραγματική ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης, την διεκδίκηση από το κράτος της χρηματοδότησης που αναλογεί, τη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και τη στήριξη του πολίτη.

Οι εκλεκτοί τους υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες συνεχίζουν ακάθεκτοι με τις γνωστές τους μπλόφες εξαπάτησης των πολιτών τους, περί ακομμάτιστων και υπερκομματικών εκλογών, με ενωμένους όλους με “αγαπούλες” και πολύ συμπάθεια.

Ο Καλαβρυτινός ψηφοφόρος την κρίσιμη ώρα της κάλπης, ας δώσει στις δημοτικές εκλογές το πολιτικό νόημα που αξίζουν και το αξίζει και ο ίδιος.

Καλάβρυτα 17/8/2023

Θ. Ι. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com