Αδράνεια του δήμου Καλαβρύτων...ελλείψει δημάρχου!

Ανοιχτή επιστολή του Θεοδ. Παπαδόπουλου προς το Δήμο Καλαβρύτων

Ελλείψει δημάρχου και για να μην αποτελούν οι εργαζόμενοι σάκο του μποξ και "αποδιοπομπαίο τράγο", καθώς πρωτίστως υπάρχει πολιτική ευθύνη, απευθύνομαι στην Γενική Γραμματέα του Δήμου Καλαβρύτων.

κ. Δημητρακοπούλου,

με απόφαση της παρούσας δημοτικής αρχής δόθηκε ενημέρωση προς τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ να δεσμευθεί η έκδοση φορολογικής ενημερότητας σε πολίτες που οι οφειλές τους προς τον Δήμο Καλαβρύτων ξεπερνούσαν τα 400 ευρώ. Σε αυτά τα πλαίσια δεσμεύτηκε και η έκδοση της δικής μου φορολογικής ενημερότητας.

Πρόσφατη ενημέρωση που έλαβα από τον δήμο την 25/7/2022 περιελάμβανε:

α) Οφειλές ύδρευσης προηγουμένων ετών

β) Ετήσιο τέλος αποχέτευσης 2021

γ) Επιπλέον χαράτσι που ονομάστηκε τέλη δικαιώματος σύνδεσης

δ) Δαπάνη σύνδεσης και κατασκευής διακλαδώσεων αποχετευτικού δικτύου.

Η συνολική οφειλή ανήλθε πλέον στο ποσό των 768 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αφορά την (δ) περίπτωση και τις προσαυξήσεις επί του ποσού αυτού οι οποίες προήλθαν λόγο της διακοπής αποπληρωμής δόσεων που ορίστηκαν για την αρχική οφειλή. Ως όφειλα και σύμφωνα με την παρότρυνση του δήμου τότε προχώρησα άμεσα σε σύνδεση με την αποχέτευση και προσήλθα στις υπηρεσίες κάνοντας ρύθμιση για το ποσό των 460,60 ευρώ. Η διακοπή της αποπληρωμής των δόσεων συνέβη όταν έγινε κατανοητό ότι μόνο όσοι ήταν σύννομοι και συνδέθηκαν με την αποχέτευση έγκαιρα θα αντιμετώπιζαν κυρώσεις και προσαυξήσεις.

Για δεύτερη φορά ενήργησα με συνέπεια και στις 26/7/2022 εξόφλησα ολόκληρο το ποσό οφειλής των 768 ευρώ. Από τότε μέχρι σήμερα (πέραν των τριών μηνών) η έκδοση φορολογικής ενημερότητας παραμένει δεσμευμένη καθώς ο δήμος Καλαβρύτων δεν έχει φροντίσει για την σχετική ενημέρωση προς στην αρμόδια ΔΟΥ Αιγίου. Ο δήμος Καλαβρύτων όταν χρειάστηκε να βεβαιώσει τις οφειλές έδρασε με ταχύτητα και ενεργοποίησε τα νομικά όπλα για να εισπράξει. Αντίθετα δεν παρουσίασε τα ίδια αντανακλαστικά στην υποχρέωσή του να ενεργήσει για την αποδέσμευση έκδοσης φορολογικής ενημερότητας δημιουργώντας ευνόητο πρόβλημα στις σχέσεις πολίτη κράτους.

Κυρία Δημητρακοπούλου παρακαλώ ενημερώστε με εγγράφως αν αυτή η πρακτική, μη ενημέρωσης της αρμόδιας ΔΟΥ, οφείλεται σε γενική αδράνεια του πολιτικού σκέλους του δήμου ή αν πρόκειται για στοχευμένη ενέργεια εις βάρος μου.

 

Θεόδωρος Ν. Παπαδόπουλος.

α

 

α

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com