Συνάντηση Σταϊκούρα – Κατσανιώτη: «Η κρατική στήριξη θα συνεχιστεί όσο η επιστροφή στην κανονικότητα καθυστερεί»

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα είχε σήμερα ο βουλευτής Αχαΐας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επιπτώσεις από το «πάγωμα» της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην Αχαΐα και της ανάγκης στήριξης των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές λόγω της πανδημίας.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην «αποζημίωση ειδικού σκοπού» έως 4.000 ευρώ που θα δοθεί στις επιχειρήσεις και διαβεβαίωσε τον κ. Κατσανιώτη ότι «η κρατική στήριξη θα συνεχιστεί όσο η επιστροφή στην κανονικότητα καθυστερεί».

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι στη διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών είναι όλα τα εργαλεία στήριξης που έχουν μέχρι σήμερα χρησιμοποιηθεί και ότι η χρήση τους θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια κατά την οποία θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα και τις επιπτώσεις στον τζίρο τους.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσανιωτης δήλωσε ότι “το υπουργείο Οικονομικών έκανε άμεσα ότι μπορούσε. Αυτό όμως που τώρα χρειάζεται το λιανικό εμπόριο των πληττόμενων περιοχών είναι χορήγηση κεφαλαίου επανεκκίνησης όπως ο τουρισμός και η εστίαση εάν η επαναλειτουργία όλων των επιχειρήσεων δεν θα είναι σύντομη.”

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.