Άνευ… Πολιτικής (άρθρο του Θεοδ. Κ. Νασιώτη)

Αν νομίζατε ότι το παρακάτω κείμενο έχει να κάνει με την πολιτική των εκλογών πέσατε έξω. Απλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας όσα άκουσα στη διάρκεια ενός γεύματος με διακεκριμένους επιστήμονες από την Αμερική.

Όχι ότι η συζήτηση δεν περιελάμβανε και .. πολιτική (έχουν κι αυτοί τα δικά τους με τον Trump και τον Biden) αλλά το κύριο πιάτο ήταν η κλιματική αλλαγή και τα δεινά που μπορεί να επιφέρει, όχι στο μακρινό μέλλον, όπως νομίζω εγώ, αλλά άμεσα και μεσοπρόσθεμα.
Δεινά που θα αφορούν και την υγεία μας, και την πρωτογενή παραγωγή και τον τουρισμό και γενικότερα τη ζωή μας.

Ένας καθηγητής του ΜΙΤ μας εξήγησε τους τρόπους εκδήλωσης τα αίτια και τον ρυθμό επιτάχυνσης του φαινομένου που έχει σχέση με τις δικές μας ενέργειες, γιατροί από το Harvard μας επισήμαναν λόγω της μεταβολής της θερμοκρασίας την αύξηση των καρδιαγγειακών παθήσεων, των πνευμοπαθειών αλλά και των ψυχικών νοσημάτων και επιστήμονες που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή μας ανέπτυξαν τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει στις καλλιέργειες στην κτηνοτροφία αλλά και τρόπους με τους οποίους πρέπει μέσω αναπροσαρμογής και προσαρμογής στα νέα δεδομένα να αντιδράσουν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι.

Όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα στο χώρο του χιονοδρομικού ,που μας ενδιαφέρει άμεσα, ειπώθηκε ότι η μεταβολή της θερμοκρασίας θα οδηγήσει στη μείωση της ήδη μικρής χιονοδρομικής περιόδου, με αποτέλεσμα να μην είναι βιώσιμη η λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων πράγμα που σημαίνει ότι από τώρα θα πρέπει να καταστρώνονται εναλλακτικά σχέδια για αναπροσαρμογή και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Έχω την τύχη να συνδέομαι φιλικά με δύο από τους συναδέλφους οπότε άρπαξα την ευκαιρία και προσκάλεσα όλο το team να επισκεφτούν τα Καλάβρυτα και να διοργανώσουν ένα συνέδριο πράγμα που απεδέχθησαν και πιστεύω μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει υλοποιηθεί, οπότε ελάτε όλοι εσείς που ασχολείστε με τη Γεωργία την κτηνοτροφία και τον τουρισμό ακούστε τους ρωτήστε τους βγάλτε τα συμπεράσματα σας και πράξτε ότι εσείς νομίζετε καλύτερο για πάρτη σας .

Υ.Γ Όταν θα έρθουν και σας προσκαλέσουμε δεν θα έχετε καμία δικαιολογία να μην παραστείτε γιατί θα έχουν τελειώσει οι εκλογές και δεν θα έχετε τον φόβο ότι θα σας ζητήσουμε να μας ψηφίσετε. Εκτός και αν οι μεγάλοι πολιτικοί αρχηγοί μας θα το έχουν λύσει και αυτό το πρόβλημα στη χώρα μας (όπως έλυσαν και όλα τα άλλα, τρομάρα μας)

Θεόδωρος Κ Νασιώτης

Προέδρος Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com