Κώστας Καραμανλής σε Χρ. Αλεξοπούλου: Τέλος του 2023 ξεκινούν τα έργα του τραίνου Ρίο - Νέο Λιμάνι

Την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και συνολικά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ζητήματα της Αχαΐας αλλά και προσωπικά στο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για αυτά η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, απέδειξε σήμερα ο Υπουργός με την παρουσία του στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Καραμανλής απάντησε στην Επίκαιρη Ερώτηση της Αχαιής Βουλευτού, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως το Νέο Λιμάνι της Πάτρας.

Η κα Αλεξοπούλου ζήτησε με την Ερώτησή της από τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τον σχεδιασμό που υπάρχει για την υπογειοποίηση του τραίνου, και τόνισε ότι η τοπική κοινωνία επιθυμεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα ώστε αυτό να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης για την πόλη της Πάτρας και την Αχαΐα.

Ο Υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής απάντησε στην Αχαιή Βουλευτή, ότι είναι βούληση της Κυβέρνησης η ταχύτερη δυνατή υλοποίηση του έργου και η υπογειοποίηση να καλύψει τον πυκνό αστικό ιστό της Πάτρας. Υπογειοποιούνται έτσι, περίπου τα 6 από τα 8 χιλιόμετρα της διαδρομής, γίνονται υπόγειες οι 6 στάσεις με όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας, δημιουργούνται νέες διαβάσεις με 10 πεζογέφυρες που καταργούν τις επικίνδυνες υφιστάμενες κι όλα αυτά με εξασφάλιση χρηματοδότησης και τους καλύτερους περιβαλλοντικούς όρους. “Δεν κόβουμε την Πάτρα στα δύο. Αντίθετα τώρα την αποδίδουμε στους Πατρινούς εμείς μετά από τόσες δεκαετίες και παράλληλα διατηρούμε και τον προαστιακό τόνισε ο Υπουργός.

Η χρηματοδότηση του έργου προγραμματίζεται να γίνει από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη». Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που παρουσίαζαν τα έργα στην Αχαΐα. Οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις έχουν γίνει μετεκλογικές πράξεις. «Το γνωρίζετε καλά εσείς, που με τόση επιμέλεια παρακολουθείτε τα ζητήματα της Αχαΐας», σημείωσε ο κ. Υπουργός απευθυνόμενος στην κα Αλεξοπούλου.

Η Αχαιή Βουλευτής ευχαρίστησε στη δευτερολογία της τον κ. Υπουργό για το συνεχές ενδιαφέρον του για την υλοποίηση των έργων στην Αχαΐα. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει τί σημαίνει Αχαΐα για την Κυβέρνηση. Ο νομός αξίζει το καλύτερο και η Κυβέρνηση, τέσσερα χρόνια τώρα, έχει δείξει ότι το αφουγκράζεται αυτό, κάνοντας πράξη έργα που της είχαν στερήσει για δεκαετίες. Δεσμεύεται για ακόμη περισσότερα, για να γίνει πραγματικότητα η Αχαΐα του 2030. Αλλάζουμε την Αχαΐα με έργα!


 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com