Αναγνωστοπούλου - Μάρκου: «Ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης για τους ιατρούς, υπηρετούντες σε ΤΟΜΥ.»

Με πρωτοβουλία των Βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μάρκου και Αθανασίας (Σίας) Αναγνωστοπούλου κατατέθηκε σήμερα ως Κοινοβουλευτική Αναφορά, η με αρ. πρωτ. 03/06.02.2023 Επιστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, με θέμα την ανάγκη αποκατάστασης της αδικίας, που λαμβάνει χώρα σε βάρος των ιατρών ΤΟΜΥ. Την Αναφορά συνυπογράφουν 26 ακόμη Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η αδικία, που λαμβάνει χώρα σε βάρος των υπηρετούντων σε Τοπικές Μονάδες Υγείας ιατρών εντοπίζεται στο ακόλουθο σημείο:  Έως και σήμερα, η  προϋπηρεσία τους σε ΤΟΜΥ δεν προσμετράται για τη μονιμοποίηση στην πενταετία και τη βαθμολογική τους εξέλιξη (από Επιμελητής/τρια Β΄ σε Α΄ και από Επιμελητής/τρια Α΄ σε Διευθυντή/τρια)  και για την περίπτωση που διεκδικήσουν μόνιμη θέση στο ΕΣΥ.  Αυτό σημαίνει ότι, εάν ιατρός έχει προϋπηρεσία σε ΤΟΜΥ, η υπηρεσία αυτή δεν προσμετράται πουθενά. Τα αυτά ισχύουν και αναφορικά με τη μισθολογική τους εξέλιξη: δεν λαμβάνονται υπ' όψη τα κλιμάκια γι’ αυτή την προϋπηρεσία, με αποτέλεσμα τη μισθολογική καθήλωσή τους.

 

Οι 28 Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που συνυπογράφουν την Αναφορά, κάλεσαν τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να άρει άμεσα την κατάφωρη αδικία και άνιση μεταχείριση των όλων των ιατρών, που υπηρετούν σε ΤΟΜΥ της χώρας προβαίνοντας σε άμεση νομοθετική παρέμβαση, με ρύθμιση, που θα προβλέπει την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας τους σε Τοπικές Μονάδες Υγείας για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξή τους στο ΕΣΥ.                                            

                                                                

                                                         ΑΝΑΦΟΡΑ

                                                      Προς το Προεδρείο της Βουλής

                                           Προς  τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης για προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ιατρών σε Τοπικές Μονάδες Υγείας για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη στο ΕΣΥ»

Οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως Αναφορά τη με αρ. πρωτ. 03/06.02.2023 Επιστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, με θέμα την ανάγκη αποκατάστασης της αδικίας, που λαμβάνει χώρα σε βάρος των ιατρών ΤΟΜΥ. Τούτο διότι, μέχρι σήμερα, η προϋπηρεσία όλων των ιατρών της χώρας, που υπηρετούν σε Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) δεν προσμετράται για τη μονιμοποίηση στην πενταετία και τη βαθμολογική τους εξέλιξη (από Επιμελητής/τρια Β΄ σε Α΄ και από Επιμελητής/τρια Α΄ σε Διευθυντή/τρια)  και για την διεκδίκηση μόνιμης θέσης στο ΕΣΥ.  Αυτό σημαίνει ότι, εάν ιατρός έχει προϋπηρεσία σε ΤΟΜΥ, η υπηρεσία αυτή δεν προσμετράται πουθενά. Τα αυτά ισχύουν και αναφορικά με τη μισθολογική τους εξέλιξη: δεν λαμβάνονται υπ' όψη τα κλιμάκια γι’ αυτή την προϋπηρεσία, με αποτέλεσμα τη μισθολογική καθήλωσή τους.

 

Καλείται ο αρμόδιος Υπουργός να επιληφθεί του θέματος, να άρει άμεσα την κατάφωρη αδικία και άνιση μεταχείριση όλων των ιατρών, που υπηρετούν σε ΤΟΜΥ, να προβεί σε άμεση νομοθετική παρέμβαση, εισάγοντας ρύθμιση, που θα προβλέπει την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των ιατρών σε Τοπικές Μονάδες Υγείας για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη στο ΕΣΥ και να ενημερώσει το Σώμα για τις ενέργειές του.

                                                                                                                           Αθήνα 10.2.2023


Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Κώστας Μάρκου

Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αγαθοπούλου Ειρήνη

Αδαμοπούλου Αγγελική

Αθανασίου Αθανάσιος

Αλεξιάδης Τρύφων

Αυλωνίτης Αλέξανδρος Χρήστος

Βαγενά Άννα

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Δρίτσας Θεόδωρος

Θραψανιώτης Μανόλης

Καφαντάρη Χαρά

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Μουζάλας Γιάννης

Μπακαδήμα Φωτεινή

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μπουρνούς Ιωάννης

Παπαδόπουλος Αθανάσιος(Σάκης)

Πέρκα Θεοπίστη

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νικόλαος

Φωτίου Θεανώ

Χατζηγιαννάκης Μίλτος

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
14 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com