Συνάντηση Προεδρείου Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με τον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Ανώτατης Παιδείας και Επιστημονικής Έρευνας της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν.

Με την ιδιότητα της γραμματέως της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η Αχαιή Βουλευτής της ΝΔ κα Χριστίνα Αλεξοπούλου συναντήθηκε χθες μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Βασίλη Διγαλάκη, με Κυβερνητική Αντιπροσωπεία Υπουργών της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν, αρμόδιων για την Παιδεία, την Έρευνα και την Επιστήμη.

Η Κουρδική Αντιπροσωπεία ζήτησε από τη χώρα μας μια βιώσιμη σχέση συνεργασίας σε όλα τα ζητήματα της παιδείας και κυρίως στον τομέα της τεχνικής κατάρτισης και εκπαίδευσης. Η κα Αλεξοπούλου και ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Διγαλάκης ανέφεραν στους συνομιλητές τους ότι είναι ευκαιρία στην παρούσα μεταρρυθμιστική διαδικασία για την Ελληνική παιδεία, να μπορούν να υπάρξουν νέα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών με συμμετοχή και Κούρδων. Στόχος μας άλλωστε, όπως σημείωσε η κα Αλεξοπούλου, είναι η εξωστρέφεια και η διεθνοποίηση της Ελληνικής εκπαίδευσης. 

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Ανώτατης Παιδείας της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν κ. Aram Muhammed Qader και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Abdulfattah Abdulrazac Mahmood εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον ελληνικό λαό, γνωρίζοντας την ιστορία του ως κοιτίδα πολιτισμού. Συζήτησαν επίσης με την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τον τρόπο κατάρτισης και εκπαίδευσης Κούρδων γύρω από τις νέες τεχνολογικές επιστήμες, την έρευνα, την ανταλλαγή φοιτητών με υποτροφίες και την ενίσχυση των προγραμμάτων τους στις σπουδές αρχαιολογίας και φιλοσοφίας. Επίσης δείχνοντας εμπιστοσύνη  στο Εκπαιδευτικό Σύστημα της χώρας μας, ζήτησαν να ενημερωθούν για τον τρόπο εισαγωγής των σπουδαστών στα δικά τους ΑΕΙ. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με εκτενή αναφορά στην τρομοκρατία και τον ISIS όπου υπήρξε ομόθυμη καταδίκη και από τις δύο πλευρές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.