Στη βουλή από Σ. Αναγνωστοπούλου και Κ. Μάρκου οι σοβαρές ζημιές στο δικαστικό Μέγαρο Καλαβρύτων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου κατέθεσαν ως αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, το Δελτίο Τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων σχετικά με την επικινδυνότητα και τις σοβαρές ζημιές που έχει υποστεί το δικαστικό μέγαρο Καλαβρύτων. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δικαστικό μέγαρο εκτός από το πρακτικό αντίκτυπο που έχει στην ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών προς τους πολίτες, δεν συνάδει με το κύρος που οφείλει να αποπνέει προς τα έξω ο θεσμός της Δικαιοσύνης. Δυστυχώς, η δικαστική εξουσία, επί ημερών Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε πλήρη απαξίωση, παράλληλα με την προσπάθεια χειραγώγησής της. Απομένει στην αίσθηση καθήκοντος των έντιμων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών  η εκπλήρωση της προάσπισης του Κράτους Δικαίου.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

                                                                                                 

Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: Έντονη επικινδυνότητα και σοβαρές ζημιές στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαβρύτων.

Οι υπογράφοντες βουλευτές καταθέτουν ως αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό το από 16.01.2023 Δελτίο Τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων σχετικά με την επικινδυνότητα και τις σοβαρές ζημιές που έχει υποστεί το δικαστικό μέγαρο Καλαβρύτων.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου, ήδη από το 2019 έχουν γίνει επείγουσες αναφορές και επισημάνσεις από τη Διεύθυνση του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων καθώς και αυτοψίες από κλιμάκια της Πολεοδομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Ως αποτέλεσμα, υποβαθμίζονται οι Υπηρεσίες που στεγάζονται στο μέγαρο και πλήττεται το κύρος της Δικαιοσύνης. Οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, που επικυρώθηκε με απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του, απέχουν από την Δευτέρα 9.1.2023 έως και την Τρίτη 31.1.2023 από όλες τις δίκες ενώπιον όλων των Πολιτικών, Ποινικών και Διοικητικών Δικαστηρίων, για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση και τις παλινωδίες των Δημοσίων Φορέων και Υπηρεσιών και καλούν την Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσουν στις δέουσες ενέργειες για την άμεση επισκευή του.

Παρακαλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, για την απάντηση σχετικά με τις ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων για αποτελεσματική, δίκαιη και ουσιαστική επίλυση των θεμάτων που συνδέονται ευθέως με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών.

    Αθήνα, 20.01.2023

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Μάρκου Κώστας

Αναγνωστοπούλου Αθανασία(Σία)

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
14 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com