Χριστίνα Αλεξοπούλου: Στάση ζωής η διαρκής υποστήριξη των ΑμΕΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, η βουλευτής ΝΔ Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, επαναπροσδιορίζει την ανάγκη ευαισθητοποίησης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, όλων των ατόμων που έχουν κάποιας μορφής αναπηρία. Τα κράτη και οι Κυβερνήσεις οφείλουν να εστιάζουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και στις δυνατότητες αυτών των ατόμων, ώστε η κοινωνική τους ένταξη να μας απασχολεί όλους.

Όταν το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με ιδιαιτερότητες που επηρεάζουν και μειώνουν τον κανονικό τρόπο ζωής του, σημαίνει χαμηλότερες παροχές υγείας, λιγότερη πρόσβαση στην εκπαίδευση και λιγότερες ευκαιρίες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Έτσι προκύπτουν οι διακρίσεις που εμποδίζουν την πρόσβαση στα πιο απλά πράγματα όπως η κυκλοφορία, μέχρι τα πιο σύνθετα όπως οι πληροφορίες και η ομαλή λειτουργία ενός απαιτούμενου περιβάλλοντος φροντίδας, γύρω από τα άτομα αυτά.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξή τους. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ, η θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού, η Κάρτα Αναπηρίας και οι πρωτοβουλίες ευνοϊκών νομοθετικών ρυθμίσεων για τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών τους, αποτελούν σημαντικά βήματα για την βελτίωση της ζωής τους. Η υποστήριξη με κάθε τρόπο των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες είναι διαρκής ευθύνη και στάση ζωής και πρέπει να αφορά όλους μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com