Ο Άγγελος Τσιγκρής ζητά τη μείωση των δημοτικών τελών στην εστίαση και την αναψυχή

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, με την οποία ζητά τη μείωση των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

"Οι επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής αποτελούν έναν από τους κλάδους της οικονομίας που υπέστησαν μεγάλο οικονομικό πλήγμα κατά την περίοδο της πανδημίας. 

Ένα από τα πολλά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, ενόψει της επαναλειτουργίας τους, είναι η έλλειψη ρευστότητας. 

Να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις- για την έκδοση άδειας επαναλειτουργίας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταβολή του ετήσιου δημοτικού τέλους. 

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής παρέμειναν κλειστές για πέντε μήνες, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να καταβάλλουν το σύνολο των ετήσιων δημοτικών τελών. 

Συνεπώς, θα πρέπει να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, προκειμένου οι επιχειρήσεις του κλάδου να απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών, για το χρονικό διάστημα που παρέμειναν -με κρατική απόφαση- κλειστές".

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών: α) σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό την απαλλαγή των επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών, για το χρονικό διάστημα που παρέμειναν -με κρατική απόφαση- κλειστές και β) πότε θα ισχύσει η παραπάνω ρύθμιση._ 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
9 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.