Κατερίνα Σολωμού: Ένα μεγάλο «μπράβο» για τους εθελοντές

Η συμμετοχή, η εμπιστοσύνη, η αλληλεγγύη, η ελευθερία της βούλησης, η ανταπόδοση και η αμοιβαιότητα, εξακολουθούν να είναι τα μεγάλα κοινωνικά ζητούμενα.

Είναι όλες αυτές οι αξίες που μας διδάσκει ο εθελοντισμός και οι οποίες αποτελούν τον άξονα για την κοινωνική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.     

Για αυτό και οι εθελοντές είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ενεργού πολίτη, ένα λαμπρό παράδειγμα κοινωνικής ευαισθησίας και δημιουργικής δικτύωσης.

Είναι σαφές ότι οι εθελοντές, δεν μπορούν να καλύψουν τις πολλές και μεγάλες ελλείψεις της κρατικής μηχανής. Mπορούν ωστόσο να σώσουν τις καταστάσεις και αυτό το έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές, με τους εθελοντές να φτάνουν εκεί που δεν φτάνει η Πολιτεία με το πάθος τους, με την πίστη τους, τον ενθουσιασμό και την ψυχή τους.

Αξίζει λοιπόν από όλους μας μια αναφορά και ένα μεγάλο «μπράβο» στους εκατοντάδες Αχαιούς, που αυτές τις ημέρες θα φορέσουν τις στολές των εθελοντών για τους αγώνες της Πάτρας, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους διδάσκοντάς μας τη χαρά της προσφοράς, συστήνοντας με το χαμόγελό τους, το φωτεινό, το δημιουργικό πρόσωπο της περιοχής, στους επισκέπτες της διοργάνωσης.

Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους, όλων των ηλικιών, που με τη συμμετοχή τους μας οδηγούν στην παρήγορη σκέψη ότι η πόλη μας, ο νομός μας, διαθέτουν μια τόσο σημαντική ανθρώπινη «αλυσίδα» που απλώνεται κάθε φορά που υπάρχει μια πρόκληση ή μια ανάγκη, κάθε φορά που πρέπει να αγωνιστούμε για να σώσουμε την παρτίδα.

Μην ξεχνάμε ότι όσο πιο υψηλά είναι τα ποσοστά του εθελοντισμού, τόσο πιο υψηλός είναι και ο δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας. Και η Πάτρα, η Αχαΐα, δίνουν και σε αυτό τα διαπιστευτήριά τους.

Kατερίνα Σολωμού

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
8 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.