Ιάσωνας Φωτήλας: Οι Έλληνες που βρίσκονται εκτός επικράτειας αξίζουν να ψηφίζουν χωρίς καθόλου περιορισμούς

«Απέναντι στους Έλληνες εκτός επικρατείας έχουμε καθήκον και χρέος να ενισχύσουμε τη συμμετοχή τους στο πολιτικό γίγνεσθαι, να διασφαλίσουμε και κυρίως να διευκολύνουμε την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε σήμερα σύσσωμοι να υπερψηφίσουμε το παρών νομοσχέδιο και να ανταποκριθούμε επάξια στην ανάγκη και επιθυμία των απόδημων εκλογέων για ελεύθερη, απρόσκοπτη και χωρίς περιορισμούς άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος» επισήμανε στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού» ο κ. Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.

Ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απλοποιεί, διευκολύνει, ενθαρρύνει και στηρίζει την ψήφο των ομογενών. Στη βάση της ισότητας και της ισοτιμίας της ψήφου αίρει τους περιορισμούς που δυσχεραίνουν και «βραχυκυκλώνουν» το δικαίωμα της ψήφου. Επίσης ανέφερε ότι η ψήφος των αποδήμων δεν θα έπρεπε να διχάζει! Είναι άδικο για τους συμπατριώτες μας, στα ξένα να είναι Έλληνες και στην Ελλάδα ξένοι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.