Ιάσωνας Φωτήλας: Άμεση δημοπράτηση για κατασκευή του ΧΥΤΑ Φλόκα στην Πάτρα και η εξέταση για χρήση του και από την Αιγιάλεια.

Αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αχαΐα ο Βουλευτής της ΝΔ Αχαΐας Ιάσωνας Φωτήλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Νέα Δημοκρατία, σε συμφωνία με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, αποφάσισε μία συνολική πολιτική για το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της χώρας. Προβλέπει μέσα στο 2020 την άμεση δημοπράτηση μονάδων διαχείρισης μέσω απορρόφησης 400 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι ώστε να μην επιβάλλονται πλέον πρόστιμα στη χώρα μας. Η λύση βασίστηκε στην εις βάθος μελέτη του προβλήματος με επιπλέον στόχους τη δημόσια υγεία αλλά και την οικονομική ελάφρυνση των πολιτών.

Αντίστοιχα, λοιπόν, για το νομό Αχαΐας - και ειδικότερα την Αιγιάλεια - προωθήθηκε μία μακροπρόθεσμη λύση που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα σε βάθος χρόνου και όχι με μπαλώματα.

Για το λόγο αυτό είμαι ευτυχής με την ανακοίνωση από τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο της ειλημμένης απόφασης του Υπουργείου. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον νομό μας θα αποτραπεί η υπερβολικά κοστοβόρα μεταφορά των απορριμμάτων της Αιγιάλειας. Ο στόχος είναι η άμεση δημοπράτηση για κατασκευή του ΧΥΤΑ Φλόκα στην Πάτρα και η εξέταση για χρήση του και από την Αιγιάλεια. Αποφασίσθηκε επίσης η κατάργηση και η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) και του ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) Αιγείρας.

Μπορούμε ως πολίτες της Αχαΐας να συγκρίνουμε τον τρόπο και τον χρόνο δράσης της νυν κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και να αντιληφθούμε ότι λύσεις μπορούν να δοθούν αρκεί να μην είμαστε δέσμιοι των ιδεοληψιών μας και να μετακυλύουμε το πρόβλημα στους άλλους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.