Ελπίζουμε ο Δήμος, να έχει ενημερώσει την Περιφέρεια για την επικινδυνότητα του δρόμου

Διαβάζουμε σε πρόσφατο δελτίο τύπου της περιφέρειας, ότι επίκεινται εργασίες συντήρησης σήμανσης και ασφάλισης του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Π.Ε. Αχαΐας, με σκοπό την αναβάθμιση των συνθηκών οδικής ασφάλειας, σε σημεία που έχουν θεωρηθεί επικίνδυνα.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου, όπως αναφέρει το ίδιο δελτίο τύπου, αφορά επισκευή, συντήρηση, αποκατάσταση και αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, πινακίδων και διαγράμμισης  του Εθνικού Οδικού Δικτύου Αχαΐας, για την επαναφορά τους στην αρχική κατάσταση με βάση τις ισχύουσες προδιαγραφές, ώστε να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των χρηστών της οδού.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου σήμερα, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, ενώ οι εργασίες συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, που θα ξεκινήσουν σύντομα, θα γίνουν σε σημεία τα οποία έχουν επισημανθεί έπειτα από αιτήματα φορέων, έγγραφα της Τροχαίας και αυτοψίες των κλιμακίων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.

Στο μυαλό όλων όσων διαβάζουμε τα παραπάνω, μας έρχεται η γνωστή κατάσταση του δρόμου ακριβώς μετά τη γέφυρα και πριν το τυροκομικό εργοστάσιο "ΜΕΝΕΓΑΤΟΣ", του οποίου το δεξιό μέρος του οδοστρώματος, εδώ και αρκετό καιρό έχει υποστεί καθίζηση, με σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος και που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Αρμοδιότητα για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στο εν λόγω σημείο έχει η Περιφέρεια, αφού ο δρόμος Πατρών - Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, ανήκει στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Αχαΐας.

Αν λάβουμε υπόψη ότι σύντομα αναμένεται, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Περιφέρειας, να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης, και σε σημεία τα οποία έχουν επισημανθεί έπειτα από αιτήματα φορέων, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να έχει επισημανθεί από το Δήμο Καλαβρύτων στην Περιφέρεια, το παραπάνω σημείο ως άκρως επικίνδυνο για την ασφάλεια των χρηστών της οδού.

Οψόμεθα...

Β.Α.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
11 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.