ΣΚΕΠΑΣΤΟ: Ζητούνται ψήφοι για το οργανωμένο περιβαντολογικό έγκλημα

Πριν από περίπου ένα με ενάμιση χρόνο, είχε απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη στην περιοχή μας, το υπό μελέτη νέο Αιολικό Πάρκο που περιλαμβάνει το Σκεπαστό, την Κερπινή αλλά και τα Καλάβρυτα.

Κι ενώ επικρατούσε η άποψη ότι το παρόν έργο είχε παραπεμφθεί τουλάχιστο στο μακρινό μέλλον, σήμερα αιφνιδίως και λίγους μόλις μήνες πριν τις εκλογές, η δημοτική αρχή του Θανάση Παπαδόπουλου το επαναφέρει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, εισάγεται προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της 2ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων, που θα γίνει την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 15.30 στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, θέμα με τίτλο:

Περί έκφρασης γνώμης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Κατασκευή και λειτουργία Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας συνολικής ισχύος 20,7 MW με τα συνοδά έργα οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης, στη θέση Σκεπαστό του Δήμου Καλαβρύτων, Π.Ε. Αχαΐας, Π.Δ.Ε, ΑΔΠΔΕ&Ι, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΓΟΥΪΝΤ ΣΕΙΠ Ε.Π.Ε.» (ΠΕΤ 2210848020).

Έτσι, καλούνται στην ουσία οι δημοτικοί σύμβουλοι να συναινέσουν με την ψήφο τους σε ένα  περιβαντολογικό έγκλημα, με τεράστιες επιπτώσεις στην περιοχή μας, που θα συμπαρασύρει και τις επόμενες γενιές.

Ας το έχουν αυτό υπόψιν τους οι κάτοικοι του Σκεπαστού, των Καλαβρύτων, της Κερπινής αλλά και των όμορων κοινοτήτων, αφού αν τελικά αυτό πραγματοποιηθεί, οσονούπω έρχεται και η σειρά τους.

Αυτό που επίσης αξίζει να διερευνηθεί, είναι πότε δόθηκαν οι άδειες, από ποιόν και σε ποιούς, που τελικά θα καταλήξουν προκειμένου να πραγματοποιηθεί το καταστροφικό αυτό έργο κι έναντι ποιου αντιτίμου.

Τα επόμενα προσεχώς...

Β.Χ.Α.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
15 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com