ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Κτήριον δια πάσαν νόσον και... ανο(η)σίαν!!! (ΦΩΤΟ)

Ένα από τα πιο επιβλητικά κτήρια της πόλης των Καλαβρύτων, ήταν αυτό της μαθητικής εστίας που βρίσκεται κάτω από το Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

Κάποτε, έδινε ζωή στα Καλάβρυτα αφού φιλοξενούσε εκατοντάδες μαθητές της επαρχίας μας που φοιτούσαν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Eκτός βέβαια από την φιλοξενία, συνεισέφερε και στην κοινωνικοποίηση των παιδιών που “κατοικούσαν” σε αυτό.

Σήμερα, αν κάποιος κατηφορήσει στο δρόμο μπροστά από το δημοτικό σχολείο προς το ποτάμι, θα αντικρύσει δυστυχώς εικόνες, που μόνο οργή και θλίψη προκαλούν.

Τα κτήρια της Εστίας εγκαταλελειμμένα, ασυντήρητα με εμφανή τα σημάδια του χρόνου, να τα κατατρώει η υγρασία. Τα κάγκελα της περιμέτρου σκουριασμένα και έτοιμα προς κατάρρευση.

Είναι βέβαιο ότι το όλο οικοδόμημα αποτελεί εστία μόλυνσης και κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Να θυμηθούμε την συνάντηση του Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου και του τότε προέδρου του ΔΣ ΙΝΕΔΙΒΙΜ  κ. Κωνσταντίνου Δέρβου, που έγινε τρία χρόνια πριν, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2020.

Ήταν τότε που ο κ. Παπαδόπουλος, αφού “πέταξε” στον κ. Δερβό τις γνωστές του ατάκες περί Πλανητάριου και Γαλακτοκομικής Σχολής που δήθεν θα φιλοξενούνταν εκεί, ζήτησε από τον κ. Δερβό την ανακατασκευή των χώρων της Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων, στο πλαίσιο της δημοπράτησης της σχετικής μελέτης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, μετά την εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Βλέπετε, τότε ήταν ακόμα την μόδας η γαλακτοκομική σχολή και το πλανητάριο, μαζί με τον αεροδιάδρομο που ΘΑ δημιουργούσε η κα Αγγελοπούλου στα Καλάβρυτα.

Να θυμηθούμε επίσης την δήλωση του κ. Δερβού στην συνάντηση αυτή: «το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στηρίζει με ιδιαίτερη χαρά τις προτάσεις του Δημάρχου κ. Παπαδόπουλου για την αξιοποίηση των Μαθητικών Εστιών Καλαβρύτων και Κλειτορίας. Με τη συνεργασία μας επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τις δυνατότητες της ιστορικής αυτής περιοχής, με σύγχρονο εκπαιδευτικό προσανατολισμό». 

Να θυμηθούμε επίσης και την δήλωση του κ. Παπαδόπουλου στην ίδια συνάντηση: «η θετική ανταπόκριση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις προτάσεις μας, συνιστά μια σημαντική υποστήριξη στο έργο του Δήμου και στο στόχο μας για δημιουργία ενός σημαντικού πόλου έλξης στην περιοχή μας, που θα έχει ως επίκεντρο τους νέους».

Σήμερα τρία χρόνια μετά, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα! Αδιάψευστοι μάρτυρες οι φωτογραφίες που ακολουθούν και που κάθε άλλο, παρά σημαντικό πόλο έλξης με επίκεντρο τους νέους απεικονίζουν...

Β.Χ.Α.

α

 

α


 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com