Καλαβρυτινός Αμαζόνιος. Το δήθεν και η πραγματικότητα.

Το Σάββατο 29/10/2022, την ίδια ώρα που στο πάρκο του σιδηροδρομικού σταθμού βρισκόταν σε εξέλιξη μια υποτυπώδης εκδήλωση του δήμου που αφορούσε το δήθεν ενδιαφέρον για υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η πυροσβεστική υπηρεσία Καλαβρύτων δέχθηκε κλίση για παροχή βοήθειας που αφορούσε, δεσποζόμενο ζώο αυτή τη φορά.

Το σημείο του συμβάντος ήταν η λεκάνη ηρεμίας που βρίσκεται στο βόρειο ανατολικό τμήμα της πόλης και υποδέχεται τον όγκο των ομβρίων υδάτων πριν αυτά εισέλθουν στον αγωγό που με υπόγεια διαδρομή κάτω από τον άξονα της πόλης οδηγούνται στον Βουραϊκό ποταμό. Την γνωστή σε όλους μας "βαρέλα".

Η πυροσβεστική υπηρεσία, όπως πάντα, ανταποκρίθηκε άμεσα και άνδρες της με τον κατάλληλο εξοπλισμό κατέβηκαν και απεγκλώβισαν το σκυλάκι που είχε πέσει μέσα.

Το γεγονός αυτό, υπενθύμισε την επικινδυνότητα που υπάρχει στο σημείο, καθώς οι υποδομές ασφαλείας (περίφραξη, κάγκελα) έχουν καλυφθεί από άμμο, χαλίκι, κλαδιά και είναι είναι πλέον υποτυπώδεις και ανεπαρκείς.

Είναι πολύ εύκολο ζώο ή άνθρωπος που θα πλησιάσει εκεί, να βρεθεί εντός της λεκάνης ηρεμίας και σε μεγάλο βάθος.

Επιπλέον η κατάσταση που επικρατεί στην λεκάνη δεν μπορεί παρά να θεωρείται απαράδεκτη, καθώς  πιθανόν δεν μπορεί να εξυπηρετήσει λόγους για τους οποίους κατασκευάστηκε, που είναι η ομαλή είσοδος των ομβρίων στην "βαρέλα". Αντίθετα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, ανά πάσα στιγμή φερτά υλικά να φράξουν την είσοδο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό.

Στις 21 Ιουνίου 2015, δηλαδή επτά χρόνια πριν, το KNET είχε γράψει:

"21/6/2015: Την στιγμή αυτή σε κάθε περίπτωση επείγει να καθαριστεί η λεκάνη ηρεμίας η οποία υποδέχεται τον όγκο των βρόχινων νερών και μαζί με αυτά φερτά υλικά από την πορεία του νερού. Εδώ και χρόνια ο πυθμένας της λεκάνης έχει ανέβει κατά πολύ από χώματα ,ξύλα, φύλλα κ.α και στην διάρκεια του καλοκαιριού όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία τα φυτά βρίσκουν γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν μια μικρή ζούγκλα. Στην διάρκεια του χειμώνα όμως είναι άγνωστο το πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα βουλώσουν τα πάντα και τότε το νερό θα βρει την διέξοδο μόνο του και ανεξέλεγκτο".

Από τότε και μέχρι σήμερα κανένα ενδιαφέρον για τον καθαρισμό, ούτε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, που η παρούσα την κατηγορούσε για "λίγη", ούτε φυσικά από την παρούσα που θα έφερνε το πολύ.

Ας ελπίσουμε ότι ποτέ κανένας άνθρωπος, είτε ενήλικας είτε παιδί, δε θα γλιστρήσει ώστε να πέσει μέσα, αλλά ούτε και κάποιο πλημμυρικό φαινόμενο δεν θα υπάρξει ποτέ. Οι πολίτες μόνο ευχές μπορούν να κάνουν και να πιέζουν τους υπευθύνους. Η πρόληψη και το έργο καθαρισμού ανήκει στους αρμοδίους που είναι η Περιφέρεια, ο δήμος, η πολιτική προστασία.

Ακολουθούν φωτογραφίες & video ενός έργου υποδομής, που για να λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του και να είναι αποτελεσματικό θα έπρεπε να είναι πεντακάθαρο .

Αντί αυτού ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ.!!!

Θεόδωρος Ν. Παπαδόπουλος

α

 

α

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
14 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com