Γιάννης Φιλιππόπουλος: ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΒΑΛΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ. 

Επειδή πολλοί, ενόψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου θέλουν να παρουσιαστούν ως οι σωτήρες του Δήμου Καλαβρύτων, γενικά και ειδικότερα της Δημοτικής Ενότητας Αροανίας, από καθήκον και μόνο, επειδή υπηρέτησα αυτόν τον τόπο για οκτώ χρόνια ως Δήμαρχος Αροανίας θέλω να μάθουν οι δημότες όλοι του Δήμου Καλαβρύτων και ειδικότερα της Δημοτικής Ενότητας Αροανίας τα έργα που εκτελέστηκαν στον πρώην Δήμο Αροανίας την οκταετία 1-1-2003 έως 31-12-2010.

Την 1η Ιανουαρίου του έτους 2003 μπήκα στο γραφείο του Δημάρχου βρίσκοντας ένα κλειδί στην πόρτα (χωρίς να προηγηθεί παράδοση και παραλαβή από τον απερχόμενο δήμαρχο) και ένα χρεωκοπημένο Δήμο. Όποια συρτάρια άνοιγα αντίκριζα τιμολόγια οφειλών του Δήμου προς εργολάβους και προμηθευτές .Με προγραμματισμό και πολύ δουλειά σε συνεργασία με τους συνεργάτες μου και τους υπαλλήλους του Δήμου μπήκε τάξη στην λειτουργία του Δήμου, σε θέματα διοικητικά και οικονομικά, ενώ συγχρόνως προχωρήσαμε στην εξεύρεση πόρων για την σύνταξη μελετών για να είμαστε έτοιμοι για την υποβολή φακέλων, ώριμων, προς ένταξη έργων. 

Τα περισσότερα έργα, πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτήθηκαν από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα (Ο.Π.Α.Α.Χ  Π.Ε.Π κ.λ.π). Κατόρθωσε ο Δήμος Αροανίας, ένας μικρός Καποδιστριακός Δήμος να πραγματοποιήσει, ένα μικρό θαύμα, στις μελέτες, στα έργα και στην απορρόφηση των πιστώσεων. Ήμασταν ο πρώτος Δήμος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤΥΔΚ Ν. Αχαΐας, σε αριθμό μελετών, εκτέλεση έργων και απορρόφηση πιστώσεων. 

Ήμασταν μέσα στους δέκα τέσσερις πρώτους Δήμους πανελλαδικά που ενταχθήκαμε στο Εθνικό Δημοτολόγιο. Επειδή η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη, θα παραθέσω ενδεικτικά μερικά από τα έργα υποδομής που εκτελέστηκαν στην οκταετία της Δημαρχιακής μου θητείας:

1) Κτίριο πολλαπλών χρήσεων, σε οικόπεδο, δωρεάς της επιχείρησης ΛΟΛΑ Α.Ε.Β.Ε στα Τριπόταμα, προϋπολογισμού 1.770.000€ περίπου.

2) Ύδρευση Τριποτάμων 450.000€ περίπου.

3)Ανάδειξη και συντήρηση τοξωτής γέφυρας στον ποταμό Ερύμανθο, στα τριπόταμα 150.000€ περίπου.

4) Ηλεκτροφωτισμός κόμβου τριποτάμων 50.000€ περίπου.

5) Ανακαίνιση και επισκευή του Γυμνασίου Ψωφίδος προϋπολογισμού 180.000€.

6) Ανακαίνιση και διαμόρφωση του Νηπιαγωγείου Ψωφίδος προϋπολογισμού 80.000€ περίπου.

7) Πλακόστρωση κοινόχρηστων χώρων στα τριπόταμα προϋπολογισμού 80.000€ περίπου.

8) Εσωτερική οδοποιία προς Πλάτανο Παυσανία, στα τριπόταμα, προϋπολογισμού. 250.000€.

9) Τσιμεντοστρώσεις στην εσωτερική οδοποιία Τριποταμων προϋπολογισμού 700.000€ περίπου.

10) Διαπλάτυνση της στροφής στα Τριπόταμα προς Βασιλική και Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προϋπολογισμού 240.000€ περίπου.

11)Διάθεση, με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Εφορίας Νεωτέρων μνημείων, ποσού 150.000€ για την διαμόρφωση του χώρου εσωτερικά (αύλειου χώρου,WC και τοιχίων)του  ιερού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα τριπόταμα.

12) Ηλεκτροδότηση του οικίσκου τηλεοπτικής κάλυψης στον προφήτη Ηλία των τριποτάμων.

13) Διαδημοτική οδοποιία Τριπόταμα -Βασιλική -Καλύβια Αστρά-Πλάκα-Αγράμπελα-Πλατανίτσα προϋπολογισμού 2.240.000€. 

14) Εσωτερική οδοποιία πλάκας και Πλατανίτσας προϋπολογισμού 300.000€

15) Εσωτερική οδοποιία Λεχουρίου προϋπολογισμού 300.000€ περίπου.

16) Ύδρευση Αγριδιου προϋπολογισμού 300.000€ περίπου.

17) Ύδρευση Αροανίας (Σοποτό) προϋπολογισμού 300.000€.

18) Αγροτική οδοποιία δημοτικών κοινοτήτων Αροανίας προϋπολογισμού 400.000€ περίπου.

19) Ύδρευση Δροβολοβού Καμενιάνων, αρκετών χιλιάδων ευρώ.

20) Εσωτερική οδοποιία Δροβολοβού Καμενιάνων, αρκετών χιλιάδων ευρώ. 21) Εσωτερική οδοποιία Δεσινού και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, πολλών χιλιάδων ευρώ.

22) Ύδρευση Λιβαρτζίου Α'φάση, δαπάνη 100.000€(Ήρθε το νερό της Κρουσταλούς στην δεξαμενή του Λιβαρτζίου,με Φ.120 πολυαιθυλένιο Γ 'γενιάς).

23) Εσωτερική οδοποιία λιβαρτζίου, προϋπολογισμού 300.000€ περίπου.

24) Πλακόστρωση κοινόχρηστων χώρων και Ηλεκτροφωτισμός στην Αροανία (Σοποτό)300.000€ περίπου.

25) Εσωτερική οδοποιία Αλεσταίνων και Αγροτικής οδοποιία Αλεσταίνων 150.000€, από βενζινάδικο Θ. Μανωλόπουλου.

26) Κατασκευή πέτρινης Βρύσης στα Αλέσταινα (Τα υλικά διατέθηκαν από το Δασαρχείο Πατρών και το κόστος κατασκευής από εμένα, τον τότε Δήμαρχο). 27) Επισκευή του Γυμνασίου Αροανίας (Σοποτού), προϋπολογισμού 250.000€ περίπου.

28) Διαπλάτυνση δημοτικής οδού και ανακατασκευή γέφυρας στην είσοδο της Ανάστασης προϋπολογισμού 600.000€ περίπου.

29) Διαμόρφωση και τσιμεντόστρωση της Δημοτικής οδού προς Ιερό ναό Ιωάννη Προδρόμου στην Πλάκα , προϋπολογισμού δαπάνης 250.000€ περίπου.

30) Αγροτική οδοποιία, για σκοπούς δασοπροστασίας από Ιερά Μονή Πορετσού Αγραμπέλων, μέχρι Παναγιά, όρια Κρυόβρυσης προϋπολογισμού δαπάνης 200.000€ περίπου.

31)Ανάδειξη και σήμανση ορειβατικού μονοπατιού Ε31, δαπάνη 100.000€ περίπου.

32) Ανάδειξη και αξιοποίηση του πλατανοδάσους Κουρνιάκου στην Πλατανίτσα προϋπολογισμού 100.000€ περίπου.

33) Κατασκευή αρδευτικών αυλακιών στις δημοτικές κοινότητες Καμενιάνων, Λιβαρτζίου, Λεχουρίου και Σειρών 700.000€ περίπου.

34) Συμμετοχή με 100.000 € περίπου και με προγραμματική σύμβαση με την τότε Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Αχαΐας,για την κατασκευή των γηπέδων Σειρών.

35) Συμμετοχή με ποσόν 200.000€ και με προγραμματική σύμβαση με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας για την κατασκευή και ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων από τον αυχένα Πριολίθου.

36) Κατασκευή υδρομάστευσης στην Δημοτική Κοινότητα Δεσινού, αρκετών χιλιάδων ευρώ.

37) Σήμανση με πινακίδες διαφόρων διαστάσεων όλων των δημοτικών κοινοτήτων, δαπάνη αρκετών χιλιάδων ευρώ.

38) Εσωτερική οδοποιία οικισμού Αγραμπέλων 200.000€ περίπου.

39) Τοιχίο κάτωθι της ιδιοκτησίας Νικ. Πετρούτσου, στα Αγράμπελα δαπάνης  30.000€ περίπου.

40) Αντιπλημμυρικά τοιχία πλησίον οικίας Παναγιώτη Καυγά, στα Αγράμπελα  25.000€ περίπου.

41) Αποχετευτικό δίκτυο όμβριων υδάτων στα Αγράμπελα δαπάνης 25.000€!περίπου.

42) Κατασκευή γεφυρών στο Λεχούρι και στους Καμενιανους δαπάνη άνω των 50.000€.

43) Ηλεκτροδότηση τριάντα ένα χλωριοτήρων στις δώδεκα δημοτικές κοινότητες, μαζί με τον εξοπλισμό των χλωριοτήρων δαπάνης 500.000€ περίπου.

Υπάρχουν ακόμη πολλά έργα, πολλών εκατομμυρίων που εκτελέστηκαν κατά την θητεία μου, αλλά δεν θέλω άλλο να σας κουράσω. 

  Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, ποτέ δεν επιδίωξα την δημοσιότητα ως Δήμαρχος, γιατί θεωρώ και πιστεύω ότι το αξίωμα του Δημάρχου είναι θέμα προσφοράς και όχι επίδειξης. Όμως όταν προκαλούμε είμαι υποχρεωμένος να αναδείξω και να προβάλλω το έργο που πρόσφερα, μαζί με τους συνεργάτες μου σε ΕΣΑΣ, μέσα στα οκτώ χρόνια θητείας μου.

Επομένως τώρα μπορώ και ΕΓΩ να απευθυνθώ στον σημερινό Δήμαρχο και τους συνεργάτες του Δημοτικούς συμβούλους και υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους να ζητήσω να  αναρτήσουν τα έργα τους στην Δημοτική Ενότητα Αροανίας για να έχετε μέτρο σύγκρισης όταν πάτε για την εκλογή της επόμενης δημοτικής αρχής στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Πολλοί από τους διεκδικητές της ψήφου σας ήταν και είναι  Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι. Πιστεύω να διαπιστώσατε ότι σε όλες τις δημοτικές κοινότητες εκτελέστηκαν έργα, ανεξαρτήτως του πληθυσμού τους και δεν έγιναν εξαιρέσεις, αποκλεισμοί ή μεροληπτική μεταχείριση.

Τελειώνοντας θέλω να υπενθυμίσω και να καταστήσω γνωστό στους συνδημότες μου, ότι εγώ παρέλαβα από τον  τότε απερχόμενο Δήμαρχο κ. Λεωνίδα Βασιλόπουλο την 1-1-2003 χρέος, το 80/100  .του ετήσιου προϋπολογισμού του Δήμου Αροανίας, ενώ εγώ ως απερχόμενος Δήμαρχος την 31-12-2010 παρέδωσα πλεόνασμα 800.000€ στον νεοεκλεγέντα Καλλικρατικό Δήμαρχο κ.Γεώργιο Λαζουρά.

Προκαλείστε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για την διαχείριση του καθενός. Θα ήταν παράλειψη μου να μην απαντήσω και στους ψιθύρους για το δάνειο που είχα λάβει ως Δήμος, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για το Δημαρχείο, το οποίο μετά την λήξη της θητείας μου είχε απομείνει υπόλοιπο 600.000€ περίπου εξοφλούμενο τα επόμενα δέκα χρόνια, ποσό πολύ μικρότερο από το πλεόνασμα που παραδώσαμε στον Καλλικρατικό Δήμο Καλαβρύτων.

Στις 8 Οκτωβρίου καλούμαστε να εκλέξουμε δημοτική αρχή για πέντε χρόνια. Από. εμάς θα εξαρτηθεί αν επιλέξουμε την αλλαγή, την πρόοδο, την διαφάνεια, την ισονομία την ισόρροπη ανάπτυξη και των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων ή την διαπλοκή, την στασιμότητα, την διαφθορά, την μιζέρια, την συναλλαγή την αδιαφάνεια και την εξυπηρέτηση των ημετέρων . Από εμάς θα εξαρτηθεί αν θέλουμε Δήμαρχο-ηγέτη που θα πάει τον τόπο μπροστά ή Δήμαρχο που θα κρατήσει το δήμο στην στασιμότητα και την μιζέρια.

Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για τον τόπο που ζεις και θέλεις να δημιουργήσεις κλείσε τα αυτιά σου στις υποσχέσεις και έλα με τον συνδυασμό του Θανάση Κανελλόπουλου και με μένα ως Δημοτικό σύμβουλο για να προχωρήσουμε μπροστά από εκεί που σταματήσαμε στις 31-12-2010.Στην οκταετία 2003-2010 έγιναν έργα στην Δημοτική Ενότητα Αροανίας πάνω από 90.000.000 εκατομμύρια ευρώ, είναι στο χέρι σου αν εκλέξεις τους καλύτερους στις προσεχείς εκλογές αυτούς που έχουν όραμα, διάθεση και γνώση οι Πόροι θα διπλασιαστούν και ο τόπος θα αλλάξει σελίδα σε όλους τους τομείς  (Για να Μαθαίνουν οι νεώτεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι)

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Φιλιππόπουλος

υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Αροανίας Δήμου Καλαβρύτων,

με τον συνδυασμό ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του υποψηφίου Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Κανελλόπουλου.


 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

α

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
14 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com