Δήλωση Ιάσονα Φωτήλα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση των νέων φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973 υπήρξε μία από τις σημαντικές στιγμές στην ιστορία του φοιτητικού κινήματος που με τους αγώνες του την εποχή εκείνη συνετέλεσε μαζί με την εθνική τραγωδία της Κύπρο στην κατάρρευση της χούντας των συνταγματαρχών. Μία νέα περίοδο εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας ξεκίνησε για την Ελλάδα.

Σήμερα ο εχθρός έχει πάρει μία νέα μορφή. Δεν απειλεί με δικτατορία και τανκς τη ζωή μας αλλά με τη μορφή ενός φονικού ιού που μας αναγκάζει σε περιορισμούς πρωτοφανείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Φέτος στην πατρίδα μας ούτε εθνικές επετείους εορτάσαμε, ούτε θρησκευτικές τελετές κάναμε κανονικά. Τιμούμε λοιπόν συμβολικά και την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Όπως οι νέοι μας το 1973 πάλεψαν για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας χωρίς καταπίεση, έτσι κι εμείς σήμερα αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για να επιζήσουμε και να τα καταφέρουμε απέναντι σε αυτή την ύπουλη απειλή για τη δημόσια υγεία.

Θα τα καταφέρουμε!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.