Δήλωση Ιάσονα Φωτήλα για τις θετικές εξελίξεις για το πρώην εργοστάσιο της ΑΜΙΑΝΤΙΤ και την ψήφιση της νέας περιβαλλοντικής νομοθεσίας

Αναφορικά με τις εξελίξεις για το πρώην εργοστάσιο της ΑΜΙΑΝΤΙΤ και την ψήφιση της νέας περιβαλλοντικής νομοθεσίας ο βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι εξαιρετικής σημασίας η ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για το περιβάλλον. Γιατί, καταρχάς, η ΝΔ αναδεικνύεται σε εκείνη την πολιτική παράταξη που θα υλοποιήσει στη χώρα μας μία σύγχρονη και βίωσιμη περιβαλλοντική πολιτική για τον 21ο αιώνα, σε πλήρη αρμονία με αντίστοιχες των περισσότερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι επίσης μεγάλη η προσωπική ικανοποίηση να βλέπω ότι με το άρθρο 90 του νέου νόμου οδεύει προς οριστική λύση ένα θέμα για το οποίο έχω δώσει μάχες στην βουλή, με συνεχείς ερωτήσεις - γραπτές και επίκαιρες – στις προηγούμενες κοινοβουλευτικές περιόδους και έχοντας ενημερώσει αναλυτικά το γραφείο του Υπουργού κ. Χατζηδάκη: Η απομάκρυνση των επικίνδυνων για την υγεία των πολιτών υλικών του παλιού εργοστασίου της ΑΜΙΑΝΤΙΤ στο Δρέπανο.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι πια υποχρέωση του ιδιοκτήτη – κύριου μετόχου του εργοστασίου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση των εν θέματι υλικών, και αν αυτό δε γίνει, θα αναλάβει δράση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Μία πολύ σημαντική εξέλιξη υπέρ της τοπικής κοινωνίας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Θα είμαι παρών ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύντομα και σύμφωνα με όσα θα προβλέπει ο νόμος. Και θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, τους Υφυπουργούς και τους γραμματείς του Υπουργείου για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν συνολικά για το νομοσχέδιο αλλά και για την συνεισφορά τους στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει ο νομός Αχαΐας και το Δρέπανο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.