Πρώτη συνάντηση του νέου ΥΦΥΠΕΞ Ανδρέα Κατσανιώτη με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Αλεξανδρείας και Καΐρου

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν στις 16 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον νέο Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέα Κατσανιώτη, oι Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων Αλεξανδρείας και Καΐρου, Ιωάννης Σιόκας και Χρήστος Καβαλής.

Κατά τη συζήτηση των εκπροσώπων των δύο μεγάλων και ιστορικών πρεσβυγενών Κοινοτήτων με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 31 Αυγούστου, οι κ.κ. Σιόκας και Καβαλής τον ενημέρωσαν για τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, δίνοντας ωστόσο βάρος στο κρίσιμο θέμα της Παιδείας.

«Οι Κοινότητες είναι οικονομικά ισχυρές, αλλά ζητάμε τη συμπαράσταση της Ελληνικής Πολιτείας ιδιαίτερα στα θέματα της Παιδείας», τόνισαν μεταξύ άλλων οι Πρόεδροι των δύο Ελληνικών Κοινοτήτων της Χώρας του Νείλου.

Τον ενημέρωσαν επίσης για το χρονίζον πρόβλημα της απόδοσης υπηκοοτήτων, την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των Αιγυπτιωτών, τα θέματα των δύο Ελληνικών Ναυτικών Ομίλων Αλεξανδρείας και Καΐρου και τόνισαν το πόσο σημαντική είναι η παρούσα περίοδος για τις σχέσεις των δύο χωρών, Ελλάδας και Αιγύπτου, που βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό και υψηλότερο επίπεδο, γεγονός που έχει θετικότατες επιπτώσεις και για την παρουσία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

Από την πλευρά του, ο νέος Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε προς τους κ.κ. Σιόκα και καβαλή ότι οι Ελληνικές Κοινότητες της Αιγύπτου αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι για εκείνον. Μάλιστα, διαβεβαίωσε τους δύο Προέδρους ότι θα είναι πάντοτε στο πλευρό των δύο Κοινοτήτων για κάθε βοήθεια που θα χρειαστεί, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του, παραμένοντας διαρκώς στο πλευρό τους.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, οι δύο Πρόεδροι ΕΚΑ και ΕΚΚ προσκάλεσαν τον νέο Υφυπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί σύντομα το Κάιρο και την Αλεξάνδρεια και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συνεργασία για τα θέματα που αφορούν στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com