Μήνυμα του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου

Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς,

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που γιορτάζουμε σήμερα, είναι ημέρα τιμής και μνήμης για ολόκληρο τον ελληνισμό. Φέτος, συμπληρώνονται 48 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, το Νοέμβριο του 1973, ενάντια στη δικτατορία της 21ης Απριλίου. Η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου έχει καταγραφεί στη συνείδηση του λαού μας ως η κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα και ο καταλύτης για την αρχή του τέλους της δικτατορίας. Το ιστορικό αυτό γεγονός, παραμένει ένα πολύτιμο κεφάλαιο αυτογνωσίας και επαγρύπνησης για όλους τους Έλληνες.

Οι αξίες και τα ιδανικά, που με αυτοθυσία κράτησαν ζωντανά οι νέοι του 1973 στο Πολυτεχνείο, δείχνουν και σήμερα το δρόμο του Χρέους προς την πατρίδα. Ο αγώνας αυτός συνεχίζει και σήμερα να εμπνέει τους αγώνες του λαού μας και της νεολαίας, για ελευθερία, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη. Τα διαχρονικά μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» παραμένουν ισχυρά και επίκαιρα. Ο ξεσηκωμός των φοιτητών μας διδάσκει πως ο αγώνας για την υπεράσπιση της ελευθερίας και τη δημοκρατίας παραμένει αδιάλειπτος και αμείωτος.

Το Πολυτεχνείο ζει στις καρδιές μας ως μια αιμάτινη υποθήκη μιας ολόκληρης γενιάς, που αποτελεί πυξίδα όλων μας για δημοκρατική επαγρύπνηση, ενίσχυση των θεσμών και θωράκιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Πάνω από όλα όμως αποτελεί φάρο προτεραιότητας στην παιδεία, στην εκπαίδευση και στην αγωγή. Στις δύσκολες σημερινές συνθήκες που βιώνουν τα σχολεία μας από την απειλή της φονικής πανδημίας όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com