Κοινοβουλευτική αναφορά Μάρκου - Αναγνωστοπούλου της Επιστολής της Ο.Ε.ΕΣ.Π.

Κοινοβουλευτική αναφορά της Επιστολής της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Οικονομικών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μάρκου και Αθανασία [Σία] Αναγνωστοπούλου.

Η επιστολή επικεντρώνεται στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από τα υπέρογκα έξοδα που έχουν δημιουργήσει οι ανατιμήσεις στην ενέργεια και στα βασικά είδη και την μείωση των τζίρων τους λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον του covid 19. Δυστυχώς, εν όψει του νέου και ακόμα πιο έντονου κύματος ανατιμήσεων, που βρίσκεται προ των πυλών, η κυβέρνηση παραμένει αδρανής.

Σύμφωνα με την επιστολή, η Ομοσπονδία ζητά από την Κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα, όπως άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και άμεση διαγραφή χρεών προκειμένου να στηριχθούν ενεργά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προτού οδηγηθούν σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις λουκέτων και απολύσεων.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

                                                                                                                                                                                               

                                                                            
                                                                      

                                    

                        Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

για τους κ. κ. Υπουργούς

Οικονομικών

Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Θέμα: «Ανησυχία για το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά»

Οι βουλευτές Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Αθανασία [Σία] Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως αναφορά το Υπόμνημα – Επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), σχετικά με τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από τα υπέρογκα έξοδα που έχουν δημιουργήσει οι ανατιμήσεις στην ενέργεια και στα βασικά είδη και την μείωση των τζίρων τους λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοιού.

Σύμφωνα με την επιστολή, η Ομοσπονδία ζητά από την Κυβέρνηση να προβεί σε άμεσα επικεντρωμένες και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να στηριχθούν ενεργά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «τσουνάμι» λουκέτων και απολύσεων στην αγορά.

 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

 

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της Επιστολής, για την

απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

 

  

Αθήνα, 13.01.2022

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Μάρκου Κώστας

Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 18 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com