Χριστίνα Αλεξοπούλου: Σήμερα ψηφίζουμε για το αύριο των παιδιών μας.

Η τοποθέτηση της Βουλευτού Αχαΐας για τον κλιματικό νόμο

Ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή ο πρώτος Εθνικός Κλιματικός Νόμος. Το πρωτοπόρο αυτό νομοσχέδιο ορίζει το θεσμικό πλαίσιο και θέτει συγκεκριμένους στόχους για τη σταδιακή μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, προκειμένου να επιτευχθούν οι εθνικοί κλιματικοί στόχοι του 55% για το 2030, του 80% το 2040 και τέλος η μετάβαση σε καθεστώς κλιματικής ουδετερότητας το 2050.

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου μίλησε στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου, όπου ανέφερε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος με κορωνίδα το κλιματικό νόμο.

Η κα Αλεξοπούλου τόνισε ότι δεν πρέπει να μένουν κάποιοι πίσω από τις κομματικές γραμμές σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως το περιβάλλον. Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής απαιτούν παγκόσμια αντίδραση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει θεατής. Η κρίσιμη δεκαετία έχει ήδη ξεκινήσει.

Από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στη δυνατότητα που έχουν οι κάτοικοι της Πάτρας, να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν μέσα από το Πρόγραμμα ΑΙΘΕΡΑΣ και τους 15 σταθμούς μέτρησης, του πάντα πρωτοπόρου Πανεπιστημίου Πατρών και ειδικότερα του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας. Το δίκτυο αυτό αποτελεί μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα και έρχεται σε συνέχεια άλλων σημαντικών μελετών για την περιοχή που έχει πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής.

Η κα Αλεξοπούλου έκλεισε την ομιλία της, απευθυνόμενη σε όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου και λέγοντας ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται εντός αυτού είναι πάντα σημαντικές και έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία και στη χώρα. Υπάρχουν όμως αποφάσεις που είναι μείζονος σημασίας και έχουν αντίκτυπο στο αύριο αυτού του τόπου και στις επόμενες γενιές. Μία τέτοια απόφαση είναι και ο Κλιματικός Νόμος. Ολοκληρώνοντας, κάλεσε όλους τους Βουλευτές να στηρίξουν τον Κλιματικό Νόμο για τα παιδιά μας, για το περιβάλλον, για την Ελλάδα, για τον πλανήτη.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com