Χριστίνα Αλεξοπούλου: Να συνεχιστεί η μείωση ενοικίου των σχολικών κυλικείων έως 40%

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μαυρουδή Βορίδη κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, με αφορμή την αγωνία που εκφράζουν οι εκμισθωτές σχολικών κυλικείων για την ομαλή επιστροφή τους στην εργασία για την σχολική περίοδο 2021-2022.

Η βουλευτής ζητά από τον κ. Υπουργό να εξετάσει, την παράταση της νομοθετικής ρύθμισης η οποία έδινε τη δυνατότητα στους δήμους, για το σχολικό έτος 2020-2021, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μειώσουν του ύψους των καταβλητέων μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων έως σαράντα τοις εκατό (40%). Η ρύθμιση αυτή έδωσε τη δυνατότητα στους εκμισθωτές να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες που η πανδημία δημιούργησε, για τις περιόδους όπου οι σχολικές μονάδες παρέμεναν κλειστές ή και λειτουργούσαν με μειωμένο αριθμό τμημάτων.

Η κα Αλεξοπούλου τονίζει ότι με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και μέσα από τη συντονισμένη διαχείριση της πανδημίας και των εμβολιασμών, οι μαθητές μας επέστρεψαν πλέον στα σχολεία και οι εκμισθωτές των σχολικών κυλικείων επιστρέφουν σε μία σχετική κανονικότητα, με σημαντικά μειωμένα εισοδήματα. Η παράταση της συγκεκριμένης ρύθμισης θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην επανένταξή τους στην εργασία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com