Ευχαριστίες Θάνου Πλεύρη στην Χριστίνα Αλεξοπούλου από το βήμα της Βουλής

Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης στην τοποθέτησή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή», αναφέρθηκε στη Βουλευτή Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου ευχαριστώντας τη για τις προτάσεις που είχε καταθέσει για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Αναφορά στις γυναίκες βουλευτές που συμμετείχαν στη σύνταξη του νομοσχεδίου με τις προτάσεις τους, έκανε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τις ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία τους αυτή.

Η κα Αλεξοπούλου στην τοποθέτησή της, αφού στηλίτευσε το γεγονός ότι καμία γυναίκα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να μιλήσει για το νομοσχέδιο, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, τους συνεργάτες του καθώς και τον Υπουργό Υγείας που μετά τις προτάσεις που κατέθεσε, αντιλήφθηκαν την άμεση ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και έφεραν το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Η Βουλευτής Αχαΐας τόνισε ότι το νομοσχέδιο αυτό διασφαλίζει πρωτίστως τα δικαιώματα της γυναίκας και αφετέρου είναι βαθιά κοινωνικό, αφού ικανοποιεί πάγια αιτήματα των χιλιάδων ζευγαριών που προσέρχονται σε μονάδες ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. 

Ειδικότερα με το νομοσχέδιο αυτό α) επιτρέπεται στη γυναίκα να κάνει χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων της χωρίς την συναίνεση του συζύγου ή συντρόφου, β) επιτρέπεται η κρυοσυντήρηση όχι μόνο για ιατρικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους, γ) αυξάνεται το ηλικιακό όριο για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή από 50 στα 54 έτη και ε) δημιουργείται μονάδα για άτομα με HIV προκειμένου να προβαίνουν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Επίσης η Ελλάδα γίνεται μία από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που απαγορεύει τις μη αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις στα χαρακτηριστικά φύλου intersex ατόμων, παιδιών δηλαδή που γεννιούνται με διάφορες παραλλαγές στα χαρακτηριστικά του φύλου τους.

Η Αχαιή Βουλευτής τόνισε κλείνοντας την ομιλία της, ότι η μητρότητα και η πατρότητα είναι δικαίωμα όλων και οφείλουμε το υπερασπιστούμε με κάθε κόστος.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com