Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για τα κενά στα σχολεία των δήμων Καλαβρύτων και Ερυμάνθου

Ζητά από την Υπουργό Παιδείας την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς. 

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία ζητά την κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες των ορεινών και των δυσπρόσιτων δήμων, όπως οι δήμοι Καλαβρύτων και Ερυμάνθου της Αχαΐας. 

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

"Η υποστελέχωση που παρατηρείται στις σχολικές μονάδες πολλών ορεινών και δυσπρόσιτων δήμων της Αχαΐας και ολόκληρης της χώρας, υποβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. 

Ειδικότερα, πολλά από τα σχολεία των Καλαβρύτων ξεκινούν την εκπαιδευτική χρονιά με σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών, γεγονός που επηρεάζει τη λειτουργία του ολοημέρου τμήματος. 

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν τμήματα που αναγκάζονται να αλλάζουν ακόμη και τέσσερις εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μέσω της εφαρμογής των ακόλουθων προτάσεων: 

1) Oλοκλήρωση των διαδικασιών μεταθέσεων, αποσπάσεων και τοποθετήσεων των μόνιμων εκπαιδευτικών εντός του Ιουλίου. 

2) Καθιέρωση ειδικής διαδικασίας ονομαστικής πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το σύνολο των σχολείων των ορεινών και δυσπρόσιτων δήμων, με διετή χρονική διάρκεια. 

3) Ολοκλήρωση διαδικασιών πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών έως τις αρχές Αυγούστου και προτεραιοποίηση της ειδικής ονομαστικής πρόσκλησης. 

4) Επαναφορά του θεσμού του δασκάλου ολοήμερου τμήματος".

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την έγκαιρη κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες των ορεινών και των δυσπρόσιτων δήμων, όπως οι δήμοι Καλαβρύτων και Ερυμάνθου και β) πότε αναμένεται η τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου._

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com